Connect with us

Kultura

Iggy Pop ima novi spot – pogledajte video za „Strung Out Johnny“

Američki muzičar Iggy Pop objavio je novi video za pesmu „Strung Out Johny“ sa albuma „Every Loser“ objavljenog 6. januara.

„Every Loser“ predstavlja povratak sopstvenim korenima, sirovoj svirci, prljavoj produkciji, direktnim tekstovima – svemu prepoznatljivom za Igijev izraz, a najčešće ga vezujemo za period rada u bendu The Stooges.

U odnosu na atmosferičnog prethodnika, novo izdanje namenjeno je glasnom slušanju i pravom koncertnom užitku za koji se Igi uveliko priprema.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Počela prodaja ulaznica za Gala koncert Zubina Mehte

Gala koncert sa Zubinom Mehtom / Foto: Marko Đoković

Povodom velikog jubileja – stogodišnjice orkestra, Beogradska filharmonija priređuje Gala koncert sa legendarnim maestrom Zubinom Mehtom, 20. juna 2023. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni (Studentski trg 11) kao i onlajn od 10 časova.

Gala koncert ujedno otvara regionalnu turneju Mehte i Beogradske filharmonije koja se nastavlja u Tirani i Skoplju, u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Jedan od najvećih dirigenata današnjice i najznačajniji prijatelj Beogradske filharmonije, dokazani je autoritet u iniciranju izgradnje mostova između različitih kultura. Svojom jedinstvenom energijom i vizijom, doprineo je rušenju brojnih barijera koristeći snagu muzike. Maestro Mehta je sa velikim entuzijazmom podržao inicijativu Otvoreni Balkan između Srbije, Albanije i Republike Severne Makedonije, a zajedno sa Beogradskom filharmonijom prirediće vrhunske muzičke događaje za publiku ovih zemalja.

Na programu sva tri koncerta Mehta će predvoditi orkestar u izvođenju Simfonije br. 7  Ludviga van Betovena i „Fantastične simfonije“ Hektora Berlioza. Nakon Gala koncerta na Kolarcu 20. juna, slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Republike Severne Makedonije 24. juna.

Danas 87. godišnji maestro, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski. Koncert povodom stogodišnjice orkestra biće njegov 11. nastup sa Beogradskom filharmonijom, a poslednji put je to bilo 2021. godine povodom obeležavanja šest decenija od prvog nastupa sa Filharmonijom što je ujedno bio i maestrov debi.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu