Connect with us

Kultura

Iggy Pop ima novi spot – pogledajte video za „Strung Out Johnny“

Američki muzičar Iggy Pop objavio je novi video za pesmu „Strung Out Johny“ sa albuma „Every Loser“ objavljenog 6. januara.

„Every Loser“ predstavlja povratak sopstvenim korenima, sirovoj svirci, prljavoj produkciji, direktnim tekstovima – svemu prepoznatljivom za Igijev izraz, a najčešće ga vezujemo za period rada u bendu The Stooges.

U odnosu na atmosferičnog prethodnika, novo izdanje namenjeno je glasnom slušanju i pravom koncertnom užitku za koji se Igi uveliko priprema.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu