Connect with us

Kultura

Humanitarni koncert “Zvezdani čardaš po fjordovima”

Foto: Promo

Humanitarni koncert  pod nazivom “Zvezdani čardaš po fjordovima” biće održan  13. juna u mts Dvorani, a sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica biće donirana za pomoć profesorki klavira Ivani Matijević, koja boluje od teške bolesti.

Koncert je nastao  kao ideja dvoje studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu —Vasilija Pucara- studenta druge godine klavira u klasi Aleksandra Šandorova i Jelice Čukarić, studentkinje druge godine dirigovanja u klasi Bojana Suđića , da združivanjem studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu i njihovim zajedničkim muziciranjem iskažu kolektivnu solidarnost sa profesorkom klavira, Ivanom Matijević u njenoj borbi za ozdravljenje.

Ivana Matijević je osnivač i umetnički direktor internacionalne, kulturno- obrazovne manifestacije Beogradski Šopen Fest, koja od 2012. godine promoviše vrhunski pijanizam i mlade talente u Srbiji i regionu.

Na program koncerta biće: Brams: Madjarske igre, Grig: Koncert za klavir i orkestar u a-molu.Osim Simfonijskog orkestra studenata Srbije, celokupnom doživljaju će doprineti i gosti koncerta — Vasa Stajkić, bariton i prvak opere Srpskog narodnog pozorišta, u pratnji Omladinskog mešovitog hora “Simonida”, koji takođe čine studenti i učenici.

Ovaj koncert će publici  pružiti priliku da uživa u poznatim hitovima klasične muzike, od Mađarskih igara i vatrenog čardaša, pa sve do hladnih norveških fjordova i ruskih pesama, da osete muzički doživljaj i energiju mladih ljudi i muzičara, ali pre svega da učinite nešto dobro za našu sugrađanku.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu