Povežite se sa nama

Kultura

Humanitarna predstava „Tajna“ premijerno 31. maja u „Vuku

Objavljeno

on

Foto: Promo

Premijera humanitarne predstave „Tajna“ prema zamisli Marije Milanović, predsednice Centra za žrtve nasilja „Dar“, biće održana u ponedeljak, 31. maja, na sceni teatra Vuk u Beogradu.

Predstava „Tajna“ je deo projekta ,,Emocijom protiv nasilja“ u okviru kojeg deca, žrtve nasilja, pokazuju svoje glumačke talente, a prihod od prodaje ulaznica namenjen je za pomoć upravo toj deci.

Školu glume vodi glumica Jana Mihailović, a proces rehabilitacije dece žrtava nasilja kroz časove prati specijalista neuropsihijatrije Mirjana Tomović.

Idejni tvorac projekta rehabilitacije dece kroz časove glume Marija Milanović, navela je da se sami koreni njenog desetogodišnjeg humanitarnog rada nalaze u njenom odrastanju, jer je njen pokojni otac bio glumac i radio je sa decom.

Ovaj vid projekta se prvi put realizuje u Srbiji, a podržale su ga ličnosti iz javnog života.

Predstava „Tajna“ je tek početak procesa koji ce trajati tokom cele 2021. godine, ali i uvertira za proslavu prve godisnjice rada Centra za žrtve nasilja „Dar“, osnovanog 22. juna.

U toku su dva inovativna projekta čiji je cilj borba protiv svih oblika nasilja – navedeni „Emocijom protiv nasilja“ i ,,Moja opština bolja opština“, a od jeseni su u planu još dva.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu