Povežite se sa nama

Ekonomija

Hrvatska će sufinansirati brze antigenske testove za turiste

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Hrvatska će sredinom aprila početi s vakcinacijom turističkih radnika, a država će svim turistima sufinansirati i brze antigenske testove, piše danas “Jutarnji list“.

Ovo je samo jedan od načina na koji će ova zemlja pokušati da spase turističku sezonu i proba da anulira gubitke koje je imala zbog pandemije koronavirusa.

Vakcinacija turističkih radnika bi trebalo da počne u četvrtak. Masovni punktovi u većim gradovima biće organizovani u sportskim dvoranama, a moguće je i vakcinisanje u velikim hotelima. Nakon toga, plan je da se vakciniše i oko 90.000 privatnih iznajmljivača.

Hrvatska je takođe odlučila i da pokrije deo troškova za antigensko testiranje. U Zagrebu je već spremno 11 privatnih klinika i dve javne ustanove koje će raditi i antigenska i PCR testiranja, zavisno od toga šta će turistima trebati, a na Trgu bana Jelačića postojaće i mobilni punkt za testiranje.

Turisti će dan pre moći da se prijave mejlom za testiranje, a na sajtu „Safe stay in Croatia“ biće naznačene sve lokacije za testiranje u Hrvatskoj. S potvrdom iz e-visitora, moći će se testirati brzim antigenskim testom po subvencionisanoj ceni, koju će i više od 50 odsto pokriti Ministarstvo turizma.

(RTV)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu