Povežite se sa nama

Kultura

Guitar Art Klasika 2 u Domu omladine 4.juna

Objavljeno

on

Foto: Promo (GAF)

U okviru Guitar Art Klasike 2 u petak, 4. juna u Domu omladine Beograda moći ćete da čujete Vuka Vukajlovića i Nikolu Jelačića od 19 sati, a od 20.30 nastupiće Tal Hurwitz.

Guitar Art Festival i Dom omladine Beograda predstavljaju 22. izdanje međunarodnog festivala gitare koji će se održati od 1. do 5. juna 2021. pod sloganom “Digital Revolution”.

Beograd šalje signal i slavi gitaru kroz 8 koncerata klasične, pop i rok muzike i drugim pratećim programom festivala.

Ljubitelji klasične gitare imaće priliku da gitarske superzvezde i vodeće klasične muzičare današnjice čuju na koncertima u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Najveći talenti Srbije

Posebno mesto u programskoj šemi festivala ove godine zauzimaju najveći talenti Srbije. Festival želi da podrži i promoviše gitarske virtuoze, da ih predstavi svetu i domaćoj publici.

Nastupaju mladi gitarista Vuk Vukajlović, pobednik takmičenja „Virtuoz V4+“ koje već šest godina postoji u Mađarskoj i koje promoviše mlade talente klasične muzike i Nikola Jelačić, virtuoz beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti.

Tal Hurvitz

Tal Hurvic studirao je gitaru (J. Urshalmi) i kompoziciju (A. Stratayevsky i L. Berman) na Muzičkoj akademiji u Tel Avivu. Takođe je studirao na Konzervatorijumu Pireus u Atini (C. Cotsiolis). Od 2006. studira na univerzitetu Mozarteum u Salcburgu (M. Tamayo). Usavršavao se na majstorskim kursevima kod umetnika kao što su Leo Brouwer, Pavel Steidl, Ricardo Gallen i Joaquin Clerch.

Među najznačajnijim osvojenim nagradama su prva mesta na gitarskim takmičenjima u Meksiku 2008, Naxosu Grčkoj 2007, na Tajlandu i u Rumuniji (Sinaj) 2006. godine. Tal Hurwitz redovno svira u Izraelu i Evropi. U junu 2008. godine osvojio je prvu nagradu na takmičenju kompozitora u Bostonu sa delom Sonata for Solo Guitar i treću nagradu na takmičenju kompozitora Pittaluga, sa delom Sonata for Two Guitars “Omaggio a Olivier Messiaen”.

Koncert se održava iz podršku Ambasade Izraela

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminula Marina Tucaković

Objavljeno

on

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je danas u 67. godini nakon teške bolesti, potvrđeno je Tanjugu.

Tucaković je autor mnogobrojnih muzičkih hitova, a sarađivala je i sa mnogim zvezdama pop scene na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu