Connect with us

Kultura

Grupa Vrooom 25.decembra u Festu

Foto: Promo

Nakon 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama Dogvil i Jami distrikt, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta, slušamo ih 25. decembra u klubu Fest!

VROOOM je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. VROOOM objavljuje pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za

brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja („Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada “Davorin Popović” i “Izvođač godine TV Metropolis” 2006.između ostalih).

Od 2017. godine svoju muziku izvode kao deo predstave „Jami distrikt“, koja je do sada odigrana preko 90 puta u 13 drzava uz 33 festivalske nagrade.

Ulaz na koncert je 500 dinara.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Dodeljene nagrade na Konkursu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“

Foto: Ivana Orta

Ivanu Ortu iz Vršca, Snežana Ćurčić iz Ivanjice i Marija Đorđević iz Kovina dobitnice su nagrada na konkursu za najbolju fotografiju na temu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“ koji je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.

Žiri je odlučio da pored predviđenih nagrada dodeli i nekoliko specijalnih nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Specijalne nagrade za fotografiju dobili su: Milena Doberšek iz Bora, Vanda Nemeš iz Novog Sada, Dana Ćirić iz Beograda, Milutin Milošević iz Zemuna, Ivana Mitić iz Niša i Milana Kosanović iz Beograda.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 650 fotografija autora iz Srbije, ali i iz inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na konkurs je stiglo značajno više kvalitetnih fotografija nego što je prvobitno bilo predviđenih nagrada. Od pristiglih fotografija veliki broj njih bili su veoma kvalitetni i zanimljivi radovi, pa su o nagradama odlučivale nijanse.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama objavljenim u izdanju Arhipelaga.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će u narednim danima objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu