Connect with us

Kultura

Grad Novi Sad i EXIT nastavljaju saradnju

Foto: Promo (EXIT)

Predstavnici Grada Novog Sada i EXIT festivala razgovarali su o daljoj saradnji, a gradonačelnik Milan Đurić je nakon sastanka rekao da je veoma ponosan na to što festival koji Srbiju globalno predstavlja u najboljem svetlu potiče baš iz Novog Sada.

„Uradićemo sve da se saradnja nastavi na najvišem mogućem nivou, kako u periodu do EXIT-a, tako i tokom samog festivala. Brojke govore same za sebe. Naime, ta manifestacija je od osnivanja privredi Novog Sada i Srbije donela preko 220 miliona evra, dok je i kulturni uticaj na odrastanje brojnih generacija dragocen“, kazao je Đurić te dodao da je redovan posetilac EXIT-a.

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević rekao je da osim merljivog ekonomskog doprinosa, festival doprinosi promociji Novog Sada i države, a vrednost promocije mnogi stručnjaci smatraju neprocenjivom.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu