Connect with us

Kultura

Gorillaz imaju novu pesmu i animirani spot

Foto: Promo

Gorillaz su objavili novi, animirani video za svoju pesmu „Cracker Island“, sa Thundercat-om.

Video su režirali umetnik i ko-kreator Gorillaz-a Jamie Hewlett i Fx Goby, a zanimljivo je da su producenti bili Tuna Fish Studios iz Beograda. Klip prati animirane kolege iz benda Russel Hobbsa, Murdoc Niccalsa, 2-D-a i Noodlea u bolnici i sukobu sa policijom. Pogledajte ispod.

„Zamislite to kao poslednju scenu u filmu, malo posle velikog finala kada se junak (ja) sprema da uđe u zalazak sunca, odjavna špica“, rekao je Murdoc u izjavi. „Tako je, počinjemo od kraja. Zašto? JER RADIM NA MISTERIOZNE NAČINE.”

Ovo je njihova prva pesma u 2022. godini. Poslednji album Gorillaz-a, “Song Machine: Season One – Strange Timez”, objavljen je 2020. godine, a sadržao je doprinose gostiju kao što su Beck, St. Vincent, Elton John, Robert Smith iz The Cure-a, EarthGang, GoldLink i drugi.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu