Connect with us

Kultura

Gibonni objavio video za pesmu “Ko si, da si”

Foto: Promo

Sa EP-a “U po’ ure”, Gibonni je predstavio novi, treći singl “Ko si, da si”, za koji je upravo objavljen i prateći video spot u režiji Filipa Gržinčića.

“Ko si, da si” je hipnotička, bluesom i gospelom protkana oda ženskoj lepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, koja ulazi na sada već respektabilno dugačak spisak antologijskih Gibonnijevih pesama i koja će zasigurno pronaći i zadržati svoje mjesto na set listama njegovih predstojećih koncerata.

Na ovoj pesmi je Gibonni odsvirao i gitare uz producenta Nikšu Bratoša, koji je uz Marka Reljanovića odsvirao i bas deonice, a zaslužan je i za topli organski zvuk klavijatura koje dodatno naglašavaju sjajno pogođenu atmosferu dubokog američkog (ili dalmatinskog?) Juga. Za bubnjevima je bio Marko Gazdik, a prateće vokale otpevali su Gibonni, Marko i Nikša Bratoš.

“Ko si, da si” ponovo potvrđuje da je na “U po’ ure” doslovno u samo pola sata muzike, Gibonni kroz pet, odnosno šest pesama ako uzmemo u obzir extended verziju s naknadno objavljenom “Božjom voljom, svojom voljom” i dalje u autorskoj top formi i da će, kao i svaki put do sada, s nekim budućim novim izdanjem, imati ponovo isti zadatak da opet nadmaši sebe.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu