Connect with us

Kultura

Freedom Art Festival od 21. do 27. avgusta u Pančevu

Foto: Promo

Multimedijalna manifestacija „Freedom Art Festival“ pod parolom „Mir“ biće održana od 21. do 27. avgusta na više lokacija u Pančevu.

Otvaranje festivala i izložbe „Strip i ilustracija“ autora Boban Savić Geta, biće upriličeno 21. avgusta (19.00h) u Galeriji Doma omladine Pančevo.

Predavanje u školi crtanja „Put u središte ilustracije“ vodiće upravo umetnik Boban Savić Geto, na istom mestu, a inače ulaz i učešće na svim programima su besplatni za javnost.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu