Connect with us

Fudbal

Finale nacionalnog kupa ipak na Rajku Mitiću

ZVEZDA PREDLOŽILA, ČUKARIČKI PRIHVATIO MESTO ODIGRAVANJA UTAKMICE

Finalna utakmica Kupa Srbije između FK Crvena zvezda – FK Čukarički, igraće se 25. maja od 18,30 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Takmičarska komisija FSS dobila je pisanu saglasnost oba kluba i konstatovala da u ovom sliučaju neće biti žreba za domaćina, što je u saglasnosti sa uputstvom za određivanje domaćina finala nacionalnog kupa.

Osvajač kupa obezbedjuje direktan plasman u plej-of utakmicu Lige Evrope i garantovan nastup bar u grupnoj fazi Lige konferencije. Ako pobedi Zvezda, koja već igra Ligu šampiona, Čukarički kao poraženi nema tu mogućnost.

Brđani su samo jednom osvojili nacionalni kup, a crveno-beli 26 puta.

FOTO – FSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fudbal

FSS oformio novi sudijski tim na čelu sa Santračem

CAS POTVRDIO KAZNE KOLUBARI, A FSS ĆE APLICIRATI ZA NOVE HIBRIDNE PODLOGE

Tri interesantne vesti stižu iz Fudbalskog saveza Srbije.

Odbor za hitna pitanja FSS imenovao je nove članove Sudijske komisije FSS. Umesto Dejana Filipovića, odnosno Nenada Đokića i Marka Popovića, novi predsednik Sudijske komisije je Dejan Santrač, a članovi Milan Jeremić, Aleksandar Vasić, Boško Jovanetić i Vladimir Nedeljković.

Članovi Odbora za hitna pitanja FSS upoznali su se sa dopisom iz Lozane, odnosno konačnom presudom sa obrazloženjem CAS (Sud za sportsku arbitražu) u „slučaju Kolubara protiv FSS“ koja je za FSS više nego povoljna. Kako je ugovorom sa advokatskom kancelarijom predviđena nagrada za uspeh u sporu u visini od 5 hiljada evra i kako su troškovi spora u najvećoj meri na strani Kolubare, OHP je konstatovao uspeh u ovom sporu i potvrdio realizaciju navedene odredbe iz ugovora.

CAS je dakle u potpunosti prihvatio pravnu argumentaciju FSS, te je navode FSS iz odgovora na žalbu FK Kolubara bezmalo u celosti prihvatio i bez ikakvih supstancijalnih izmena uneo u obrazloženje svoje odluke.

U tom smislu CAS je potvrdio da FSS ima autonomiju da donese član 83 Disciplinskog pravilnika (dalje Član 83) kakav jeste i da ima pravo da ga dalje primenjuje (bez obzira na njegovu pravnu nesavršenost), da osim postojanja pisane UEFA informacije nije potrebno izvođenje drugih dokaza, jer da je to slučaj FSS bi to tako i propisao, zatim da je Član 83 lex specialis u odnosu na Pravilnik o prevenciji i sprečavanju nameštanja utakmica i da je u svakom slučaju lex pasterior, i konačno da je primena istog neupitna budući da isti nikada nije osporavan pred sudovima u Republici Srbiji.

Takođe, svu argumentaciju koju je iznela FK Kolubara, koja se odnosi na navodnu zaveru za izbacivanje iz Super lige i zlu nameru pojedinih predstavnika FSS prema FK Kolubara (uključujući navodna falsifikovanja, sakrivanje dokaza i sl.), CAS ne samo da nije uzeo u obzir već je ocenio da zle namere u postupanju prema Kolubari nije bilo, a argumentaciju FK Kolubara suštinski podveo pod tehničke greške i sl.

Kada je reč o razlogu za smanjenje kazne, on isključivo leži u (ne)kvalitetu informacije dobijene od UEFA, obzirom da je CAS jasno i nedvosmileno zaključio da jedan od dva izveštaja koji sadrži kvalifikaciju „clear and owerwhelming evidence“ predstavlja informaciju na osnovu koje se može primeniti Član 83, dok druga informacija UEFA koja suštinski samo kaže da postoji sumnja koju je potrebno proveriti i da nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili da je utakmica nameštena, nije pisana informacija koja bi dozvolila osnovanu primenu Člana 83.

Organizacija i domaćinstvo sastanka HET-TRIK komiteta koji će se 3. i 4. oktobra održati u Sportskom centru u Staroj Pazovi, jedno je od najvećih priznanja ukazano Fudbalskom savezu Srbije od strane UEFA, konstatovali su članovi Odbora za hitna pitanja FSS.

„Svaki sastanak ovog komiteta izaziva veliki pažnju nacionalnih asocijacija jer se na njemu diskutuje o važnim infrastrukturnim pitanjima, usvajaju se investicioni projekti i donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala. Mi ćemo kao Savez aplicirati sa još jednim velikim projektom u vrednosti od 20 miliona evra. Prioritetni zadatak je postavljanje najmodernije hibridne podloge na stadionima svih klubova Super lige Srbije, po uzoru na terene koji se koriste u najjačim ligama u Evropi. Što su tereni kvalitetniji, manje je povreda, igra se brži i atraktivniji fudbal, a samim tim raste interesovanje za utakmice našeg šampionata.

U planu je dalje investiranje i usavršavanje Sportskog centra u Staroj Pazovi, ali i realizacija projekta izgradnje sličnih fudbalskih centara u sva četiri regiona u Srbiji“ – konstatovali su članovi Odbora za hitna pitanja FSS i najavili apliciranje za HET – TRIK komitet za pokretanje projekta instaliranja hibridnih terena na stadionima Super lige i unapređenje infrastrukture.

IZVOR I FOTO – FSS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu