Connect with us

Kultura

Finale BARF12 u nedelju u Domu omladine

Finale Beogradskog autorskog rok festivala BARF12, na kojem će nastupiti 11 takmičarskih i jedan revijalni bend, biće održano u nedelju, 26. novembra od 19h u Domu omladine Beograda.

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) je ove godine izabralo 11 bendova koji će u finalu dvanaestog izdanja festivala BARF pokazati šta znaju na bini sale Amerikana Doma omladine Beograda! U nedelju, 26. novembra, vrata će za publiku biti otvorena od 18.30h, a finalisti će nastupati ovim redom:

 • 19.00 – 19.15   SORABI
 • 19.20 – 19.35   RED DANGER
 • 19.40 – 19.55   DEMO. D
 • 20.00 – 20.15   MUSICAL DOCTORS
 • 20.20 – 20.35   KULISE
 • 20.40 – 20.55   NEVREME
 • 21.00 – 21.15   PERA BRADA POTOMAK
 • 21.20 – 21.35   ПETRA
 • 21.40 – 21.55   AZUR
 • 22.00 – 22.15   NERV
 • 22.20 – 22.35   EGO

U revijalnom delu festivala, od 22.40h nastupiće bend STEFAN NEMANJA. Frontmen benda, Nemanja Savić, jedan je od najistaknutijih članova URMUS-a, zadužen za organizaciju festivala svih ovih godina, i veliko nam je zadovoljstvo što će sa svojim novim bendom podeliti sa nama muziku sa svog debi albuma “Rođen sa slomljenim srcem”.

Proglašenje pobednika festivala BARF12 očekuje se oko 23.10h.

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF12.

 • I nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 80.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2024. godine; snimanje i digitalno izdanje singla za Multimedia Music
 • II nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara
 • III nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2024. godine

Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala. Od ove godine uspostavili smo saradnju i sa SAE Institutom u želji da konačno dobijemo kvalitetan audio snimak izvođenja svih učesnika festivala. U saradnji sa Multimedia Music objaviće se i kompilacija pesama odabranih bendova sa ovogodišnjeg BARF-a. Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.
Kao i svake godine, pozivamo publiku da u što većem broju dođe i podrži ove izvođače. Svima njima puno znači da na ovakvim nastupima imaju podršku i što veću „gužvu“ ispred bine, a možda ćete i vi otkriti neke svoje nove favorite na domaćoj rokenrol sceni…“ kažu organizatori.

Ulaz na festival će se kao i prethodnih godina naplaćivati simboličnih 200 RSD, a karte će se prodavati na ulazu pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu