Povežite se sa nama

Filmovi

Filmovi sa Venecijanskog festivala 2021 uskoro i u Srbiji

Objavljeno

on

Brojač karata / Foto: Promo (MCF)

Na nedavno objavljenoj selekciji glavnog programa 78. izdanja Filmskog festivala u Veneciji od 1. do 11. septembra, nalaze se značajna filmska ostvarenja velikih savremenih reditelja, a publika u Srbiji će ih gledati u redovnoj distribuciji, zahvaljujući beogradskoj kući MCF – MegaCom Film.

Svoje filmove na 78. Venecijanskom filmskom festivalu prikazaće slavni režiseri Pol Šreder i Ridli Skot, kao i Majkl Franko, Gzavije Gianoli, Braća DeInoćenco, Stefan Brize i Leonardo Di Konstanco.

Reditelj Pol Šreder (“Ljudi mačke”, “Američki žigolo”, “Fatalna nesanica”, “Isterivač đavola: Početak”) predstaviće zanimljiv film „Brojač karata“. Radnja prati Vilijama Tela, kockara i bivšeg vojnika koji pokušava da preobrati mladića koji želi da se osveti zajedničkom neprijatelju, a te likove tumače Viljem Defo i Oskar Ajzak.

Unutrašnji kavez / Foto: Promo (MCF)

Rediteljski dvojac Damian i Fabio DeInoćenco, dobitnici Nagrade Srebrni medved za  najbolji scenario za film „Loše priče“ na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, prikazuju napeti triler „Latinska Amerika“ (America Latina) u Veneciji.

Ridli Skot na venecijansku Mostru 2021. godine nastupa sa epskom dramom „Poslednji dvoboj“ (The Last Duel)  u kome kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Slovenački film „Ja sam Frenk“ u bioskopima

Objavljeno

on

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Najnoviji film Metoda Peveca „Ja sam Frenk“ istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa.

Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk (Janez Skof), još uvek idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testament svog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima. Frenkov brat, kapitalistički nastrojen Brane (Valter Dragan) veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines (Katarina Cas) ponovo dolazi u prvi plan.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Ulogu u filmu ima čuveni jugoslovenski glumac Radko Polič koga domaća publika pamti kao strogog kapetana Ditriha koga zavodi pevačica Balkan ekspresa Lili.

„Scenario za film „Ja sam Frenk“ nastao je zbog Frenka. Iako je on samo izmišljeni junak, jednog dana je skoro bukvalno pokucao na moja vrata. Pratio ga je vonj alkohola i krčmarske priče. Počeo je govoriti o svom bratu, o ocu, o svojoj ljubavi, o muzici i opet o sebi. Zaveo me, verovao sam mu i zapisao njegove priče“, o filmu je rekao reditelj Metod Pevec.

Ja sam Frenk / Foto: Promo

Film „Ja sam Frenk“ možete pogledati u biokopima:  Kombank Dvorana, Cine Grand Rakovica, Cinpelexx Ušće, Tuckwood Beograd, Vilin Grad Niš, Cine Grand Delta planet Niš, Kulturni centra Novi Sad, kao i u bioskopima na Paliću, u Požarevcu, Kovinu i Lazarevcu.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu