Connect with us

Filmovi

Film „Presuda“ na festivalu u Veneciji

Foto: Promo

U okviru zvanične selekcije venecijanskog Festivala kratkog filma Ca’ Foscari, koji ove godine traje od 3. do 7. maja, prikazuje se film „Presuda“ Dore Jung.

Film je na programu 5. maja u čuvenom Auditorijumu Santa Margarita.

Ca’ Foscari je prvi festival evropskog filma koji su pokrenili studenti italijanskih univerziteta uz podršku eminentnih profesora i profesionalaca iz sveta kinematografije, a pod umetničkom direkcijom Marije Roberte Novieli.

Inicijativa je rezultirala važnim međunarodnim konkursom otvorenim za studente filma iz celog sveta, koji je tokom 12 godina postao važan orijentir kako za mlade filmske umetnike, tako i za profesionalnce i publiku.

Festival promoviše širenje dostignuća u oblasti kinematografije i transmedija kroz saradnju sa međunarodnim školama za kinematografiju i distributerima.

Relevantni producenti, bioskopski stručnjaci, reditelji i glumci pridružuju se svake godine kao članovi žirija ili specijalni gosti.

Film „Presuda“ Dore Jung, bio je podržan od strane Filmskog centra Srbije i Ženske sigurne kuće, a zatim ušao i u semifinale prestižnog Solunskog filmskog festivala, 2021. godine.

Ostvarenje prati priču u kojoj advokat David Klug po službenoj dužnosti dolazi u pritvor kako bi preuzeo svoj prvi samostalni slučaj. Na tom mestu, suočava se sa ženom koja je optužena za svirepo ubistvo muža.

Ređaju se njegove posete istražnom zatvoru i David donosi odluku da svoju upornost upotrebi kako bi već unapred osuđenu majku odbranio i ukazao na jedan od najvećih problema društva, porodično nasilje.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Strast života“ – slogan novog FEST-a

Foto: Promo (FEST)

51. FEST biće održan od 24. februara do 5. marta pod sloganom „Strast života“, koji je sa vizuelnim identitetom festivala inspirisan filmom „Amarkord“ italijanskog reditelja Federika Felinija.

„Slogan ’Strast života’ nadahnut je čuvenom Felinijevom izjavom – nema kraja, nema početka, postoji samo beskrajna strast života”, izjavio je Jugoslav Pantelić umetnički direktor i selektor FEST-a.

Prema njegovim rečima, sloganom i plakatom 51. FEST-a organizatori su želeli da obeleže pola veka „Amarkorda“ i da ujedno odaju „počast velikom maestru sedme umetnosti koji nas je samo fizički napustio pre 30 godina.“

Kako je najavljeno, tokom predstojećeg FEST-a biće prikazano više od 100 filmova koje će beogradska publika moći premijerno da pogleda u 9 bioskopskih sala.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu