Connect with us

Filmovi

Festival evropskog filma Palić od 17. do 23. jula

Foto: Promo

Ovogodišnje, dvadeset osmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u tradicionalnom festivalskom terminu, od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici.

Festival se ove godine održava na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Mnogi od filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću.

Pored bogatog  filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Predfestivalski program tradicionalno će otvoriti selekcija Best of Europe koju čine evropski filmovi koji su obeležili prethodnu godinu, dok će evropski klasici biti prikazani u selekciji Klasici na Trgu u ambijentu open air bioskopa na Trgu Slobode u Subotici. Festival evropskog filma Palić, prateći savremene tokove u Evropi i osluškući potrebe publike, nastavlja da uvodi nove programe. Ove godine to je selekcija Europe 4 kids, u okviru koje će biti prikazano sedam filmova za najmlađe filmofile.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

Konkurs za Indie Film Fitness Workshop

Foto: Promo

Dom omladine Beograda u okviru 8. Indie Belgrade – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Film Fitness Workshop.

Radionica će biti realizovana od 11. do 13. novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i scenario ILI tritment ILI storilajn, na mejl [email protected] Rok za prijavu je 28.10.2022. Izbor kandidata obaviće se do 5.11.2022. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Vrlo je teško i neizvesno doći do svog prvog dugometražnog filma. Kako snimati nezavisne filmove, sa ili bez budžeta? Kako doći do svog prvog dugometražnog filma? Kako “prepakovati” scenario i učiniti ga lakšim za realizaciju? Ovo su samo neka od pitanja na koja će ovogodišnji Indie Film Fitness Workshop pokušati da vam pomogne u traženju odgovora.

Cilj radionice je da pomognemo da filmske ideje polaznika dobiju bolji oblik i neodoljivu filmsku figuru. Da im pokažemo kako da se oslobode svih viškova u priči ili suvišnih rediteljskih rešenja i zahteva, i da ono što krasi narativ i predstavlja njegovu vrlinu zasija u svom punom filmskom sajaju.

Festival američkog nezavisnog filma održava se već osmu godinu za redom u organizaciji Doma omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Umetnički direktori festivala su Hristina Hadžiharalambus i Radoslav Pavković.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu