Connect with us

Kultura

Festival „Bečej noću“ 16. i 17. juna

Foto: Nemanja Đorđević

Festival ,,Bečej noću“ je postao jedan od omiljenih muzičkih događaja na početku letnje festivalske sezone u Srbiji.

Ove godine posetioce na bečejskom Trgu oslobođenja 16. i 17. juna na centralnoj bini očekuju besplatni koncerti nekih od najvećih muzičkih zvezda.

Naše najuspešnije evrovizijske predstavnice Marija Šerifović i Konstrakta će za više desetina hiljada posetilaca, koliko se očekuje tokom dva dana festivala, prirediti večeri pune emocija.

Zvezde prve večeri festivala u petak 16. juna će biti Konstrakta i Marko Louis. Konstrakta je prošle godine uspela Srbiju da vrati u sam evrovizijski vrh, a u Bečeju će pored dobro poznatih hitova izvesti i najnovije pesme. Lavinu emocija i odličnog raspoloženja će pokrenuti Marko Louis hitovima poput “Euridika”, „Ćutaću“, „Pokušaj“, a pre njega će nastupiti hor bečejske muzičke škole “Petar Konjović”.

Hrvatski pop muzičar Neno Belan iz Splita će nastupiti sa svojim bendom “Fiumens” u subotu 17. juna, kada će pevati i jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović kao glavna zvezda festivala. Marija će publiku prošetati kroz svoje velike hitove, pa će pored neizostavne „Molitve“, publika uživati u hitovima slavne Kragujevčanke – „Bol do ludila“, „U nedelju“, „Ja volim svoj greh“, „Pametna i luda“, „Sama i nervozna“, „Svoja i tvoja“, „Deo prošlosti“, „Nije ljubav to”, pa sve do poslednjeg singla „Dobar vam dan“. Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, tako da će na početku drugog dana ugostiti i umetnike iz Mađarske, grupu Pannonia Allstars Ska Orchestra.

“Bečej noću” je mlad festival koji je za samo četiri godine uspeo da po izboru muzičara i izuzetnom produkcijom koncerata zauzme visoko mesto na festivalskom nebu Srbije. Od 2018. godine su se ređali nastupi najvećih domaćih i regionalnih zvezda poput Bajage, Parnog Valjka, a prošlogodišnji koncert Zdravka Čolića je okupio više od 30.000 ljudi, što je prevazišlo ukupan broj stanovnika ovog šarmantnog bačkog grada.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu