Povežite se sa nama

Društvo

Fejsbuk izbrisao 1,3 milijarde lažnih profila krajem prošle godine

Objavljeno

on

U periodu između oktobra i decembra prošle godine Fejsbuk je izbrisalo 1,3 milijarde lažnih profila na toj društvenoj mreži, saopšteno je iz ove kompanije.

Ulonjeno je i više od 12 miliona objavljenih postova o pandemiji kovid-19 i vakcinama. Kako se navodi u kompanijskom blogu, to su objave koje su svetski zdravstveni stručnjaci označili kao dezinformacije, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

Vakcine Fajzer i Biontek efikasne protiv delta varijante

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer i Biontek veoma je efikasna protiv delta verzije kovida 19, izjavio je zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koronavirus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija koronavirusa, preneo je Rojters.

„Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta, zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji prevenciji koronavirusne bolesti kovid 19“, rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer-Bionteka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

„Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu – oko 200 takvih – pa ćemo uskoro znati više“, rekla je ona novinarima.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu