Connect with us

Kultura

EuroCubans – Kubanski muzički spektakl na Nišvilu

Foto: Promo

Furiozni sastav sastav EuroCubans koji čini četrnaest vrhunskih muzičara sa Kube i iz Evrope (Slovenija i Hrvatska) nastupiće na predstojećem Nišvilu u subotu 12. avgusta.

Među članovima benda su i poznati kubanski muzičari – obojica dobitnici Grammy nagrada – Juan de Marcos Gonzalez i Juan Munguia.

Grupa je nastala na incijativu slovenačkog perkusioniste Črta Pšeničnika, koji je posle oficijelnog akademskog školovanja, afro/cuban stilove usavršavao kod najboljih kubanskih perkusionista, i Gremijem nagrađivanog Huana de Markosa Gonzalesa – jedne od centralnih ličnosti kubanske muzike. Huan de Markos Gonzales, koji je glavni vokal u bendu (svira i tres – gitaru sa tri duple žice, karakterističnu za ovaj stil), a uživa i repurtaciju vrhunskoh aranžera, najpoznatiji je kao član postave legendarnog sastava “ Buena Vista Social Club“ ali i kao glumac – pozajmio je glas jednom od glavnih likova animiranog filma “Vivo” i to u ekipi u kojoj je, između ostalih, bila i Gloria Estefan. Gonzalesova saradnja sa mnogim istaknutim muzičarima vidno je doprinela popularizaciji kubanske muzike širom sveta. Nastupao je i snimao i kao član poznate postave „Afro Cuban All Stars”.

Kompletnui postavu EuroCubans feat Juan de Marcos Gonzalez & Juan Munguia čine:

Juan de Marcos Gonzalez – vokal, tres; Črtomir Pšeničnik – udaraljke; Juan Munguia – truba;

Rolando Salgado Palacio – udaraljke; Emilio Suarez Martinez – vokal, David Alfaro – klavir;

Raudel Marzal Torres – truba; Durruthy Lopez Alcibiades – vocal; Alberto Muguercia Ramos – timbales; William Valdes Ibanez – vocal; Yasser Morejon Pino – bas; Matej Leskovar – trombon; Miron Hauser – trombon i Andrej Štrekelj – truba.

Kompleti ulaznica po promo ceni od samo 3.000 RSD za predstojeće izdanje Nišvila mogu se kupiti aktuelni do kraja maja, dok će od 1.juna komplet karata koštati 4.000 dinara!

Kompleti ulaznica za Nišville 2023 mogu se kupiti na svim prodajnim mestima u mreži Ticket Vision u Srbiji i inostranstvu

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu