Connect with us

Ostali Sportovi

Emotivna žurka ispred Gradske skupštine

BASKETAŠI, KOŠARKAŠI I NOVAK ĐOKOVIĆ ODUŠEVILI HILJADE NAVIJAČA

Prethodni dani predstavljali su povod da se po ko zna koji put hiljade ljudi okupi pred Gradskom skupštinom i pozdravi sportske heroje nacije.

Sve je počelo sa zlatnim basketašima, ekipom koja je za kratko vreme naciju navikla na najsjajnija odličja.

„Hvala vam. Najveća je čast braniti boje Srbije“, izjavio je Strahinja Stojačić.

Plato ispred Gradske skupštine proključao je sa izlaskom košarkaša.

„Boriša nas je sve ujedinio. On je dao Srbiji mnogo više od svih nas. Slava Bogu“, uzviknuo je Avramović, jedan od junaka Orlova, dok je publika euforično klicala idolima uz taktove poznate pesme „Freed from desire“, jednim od simbola pobeda Srbije u Manili.

Okupljenim navijačima se obratio selektor Svetislav Pešić.

„Ne znam da li smo vas zaslužili u ovolikom broju. Hvala vam od srca, osetilo smo vašu podršku u Manili“, rekao je Pešić koji je euforiju uporedio sa onom koja je vladala po povratku iz Indijanapolisa 2002. godine.

Erupcija emocija koja je nastupila po izlasku Novaka Đokovića i suze najboljeg tenisera sveta predstavljali su vrhunac večeri za pamćenje. Osvajač 24. grend slema drhtavim glasom obratio se publici ukrasivši tako nezaboravnu noć.

Hvala vam što ste došili. Retki su trenuci kada se ostane bez reči, a toliko toga bih rekao. Havla basketašima i košarkašima, hvala im što su me prihvatili da budem deo slavlja. Ovo je ostvarenje dečačkog sna. Kao klinac sam bio sa vama u masi, slavio uspehe svih velikih ljudi. Ovo je za mene nestvarno, rekao je Novak.

Basketaši, košarkaši i Đoković potom su otišli da proslave uspehe u restoranu Nacionalna klasa, gde im se pridružio i Nikola Jokić. 

FOTO – SCREENSHOT / RTS
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Medalje za mlade srpske šahistkinje

ZLATO I DVA SREBRA ZA VERU, TAMARU I ANU

Veliki uspeh za srpski šah! Mlade nade srpskog šaha, Vera Vujović, Tamara Janković i Ana Tadić, su danas na upravo završenom Pojedinačnom prvenstvu Evrope u ubrzanom šahu osvojile tri medalje. Zlato je osvojila Vera Vujović, a srebrne medalje Tamara Janković i Ana Tadić.

Srbija ima šampionku Evrope u rapidu u kategoriji devojčica do 12 godina. Vera Vujović je fenomenalnom igrom uspela da iza sebe ostavi
odlične šahistkinje iz čak 26 zemalja Evrope, osvojila je odličnih 7,5 poena iz 9 partija.

„Osećam se divno. Verovala sam u uspeh, ali prvom mestu se nisam nadala. Igrao se kvalitetan šah, protivnice su bile izuzetno jake. Nakon medalje za rešavanje problema na evropskom prvenstvu, došla sam i do odličja u ubrzanom šahu. Imala sam 7,5 bodova iz 9 partija“, kaže Vera Vujović.

Šest i po bodova iz devet kola doneli su Tamari Janković srebrnu medalju u grupi devojčica do 14 godina.

„Jako sam srećna, jer mi je ovo prva evropska medalja. Od ovog takmičenja sam očekivala da mi donese novo iskustvo. Nisam uopšte
očekivala ovako visok plasman. Protivnice su bile stvarno jake, ali, evo, ipak sam stigla do drugog mesta“, objašnjava Tamara Janković.

I Ana Tadić je vicešampionka Evrope u grupi devojčica do 16 godina, a do te pozicije je došla sa osvojenih sedam poena iz 9 partija.

„Ovo mi zaista puno znači. Stvarno sam mnogo radila kako bih stigla do ovog uspeha. Sa osam godina sam osvojila zlato na evropskom šampionatu i sada srebro. Imajući u vidu kakva je bila konkurencija zadovoljna sam i svojom igrom i ostvarenim rezultatom“, kaže Ana Tadić.

O odličnim igrama naših mladih šahista najbolje govori podatak da je čak 10 naših igrača uspelo da se plasira među 10. Delegacija Srbije se
sastoji od 21 mladog šahiste koji će se ova četiri dana u Sloveniji takmičiti u ubrzanom i brzopoteznom šahu, kako u pojedinačnoj tako i u
ekipnoj konkurenciji. Očekujemo da i sutra naše šahovske nade pokažu da Srbija ima nove snage za budućnost.

Šahovski savez Srbije čestita svim takmičarima na dostojnom i uspešnom predstvljanju Srbije i srpskog šaha! Specijalne čestitke osvajačima
medalja, šampionkama Veri, Tamari i Ani!

FOTO – ŠSS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu