Connect with us

Kultura

Elisa nastupa 22. oktobra u Beogradu

Foto: Elisa promo

Višestruko nagrađivana italijanska kantautorka Elisa će ove jeseni početi svoju evropsku turneju, a u Beogradu će nastupiti u intimnoj atmosferi Bitef Art Caffe-a 22. oktobra.

Nakon drugog nastupa na festivalu u Sanremu, Elisa je u februaru objavila dupli album na italijanskom i engleskom jeziku pod nazivom „Ritorno al Futuro/ Back to the Future“, a publika će imati priliku da ga čuje i u Beogradu.

U svojoj karijeri koja traje skoro tri decenije, od objavljivanja njenog debitantskog albuma ,,Pipes & Flowers“ (1997), Elisa je osvojila prestižne nagrade u Italiji i širom sveta. Sarađivala je sa svetskim zvezdama kao što su Zucchero, Tina Turner, Luciano Pavarotti,  Imagine Dragons i mnogim drugim muzičarima. Čuveni italijanski kompozitor Ennio Morricone i Elisa radili su na numeri ,,Ancora Qui“ kao deo muzike za film „Đangova osveta” u režiji Kventina Tarantina.

Sa svojim novim albumom, Elisa donosi zvuk u kom spaja svoja dva kreativna entiteta i jezika na kojima najviše komponuje i stvara – engleski i italijanski, a možda najviše do sada pokazuje svoju svestranost i ljubav prema različitim žanrovima.  Predstojeći nastupi će biti održani u intimnim prostorima kako bi se nove numere predstavile na poseban način.

Prodaja ulaznica počela je danas preko sistema eFinity.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu