Povežite se sa nama

Srbija

Dvostruki aršini EU: Smeta im mural Ratku, a ne smeta im spomen-ploča nacističkom saradniku Aćif Efendiji

Objavljeno

on

Извор: Video screenshot

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar uhapsili su P.M. iz tog grada, zbog sumnje da je pokušao da uništi tablu Aćif Efendiji, a potom učestvovao u tuči, prenosi portal Indeks onlajn.

Brzom i efikasnom akcijom, policija je ušla u trag, a potom i lišila slobode lice koje je sinoć oko 22 sata pokušalo da uništi tablu u ulici 28. novembra, nakon čega se potukao sa grupom mladića.

Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama i kao Aćif Efendija, bio je albanski političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata.

Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis

„Srbijagas“ usvojio Predlog Programa poslovanja za 2022. godinu

Objavljeno

on

Foto: Pexels

U Novom Sadu je održana Konstitutivna sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“ u novom sastavu.

Nakon što je Vlada Republike Srbije krajem oktobra donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Srbijagasa, u novom sazivu NO sada su: prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO i članovi: Vesna Rakočević, Dejan Milijanović, Goran Medaković i Veljko Milošević.

Na sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić, kao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta, usvojen je Predlog Programa poslovanja JP „Srbijagas“ Novi Sad za 2022. godinu, koji je sačinjen na osnovu svih važećih zakonskih propisa i smernica i koji sadrži osnovne projekcije poslovnih pokazatelja za iduću godinu, među kojima su: veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalju racionalizaciju troškova u skladu sa Smernicama Vlade Republike Srbije, nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, a sve u cilju postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti i u idućoj godini.

Tekst Programa poslovanja za 2022. godinu biće dostavljen, putem Ministarstva rudarstva i energetike, Vladi Republike Srbije na saglasnost.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu