Povežite se sa nama

Filmovi

Drive-in for Life: Humanitarni filmski festival u Novom Sadu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Humanitarni filmski festival „Drive-in for Life“ biće održan u Novom Sadu od četvrtka 6. do 9. maja.

Tokom četiri dana fetivala biti prikazano 16 autorskih filmova na temu „Feel Good“, dok je sav prihod od prodaje karata namenjen za nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR.

Najbolja nezavisna filmska ostvarenja biće prikazivana u Sali 2 Arene Sinepleks, ali i u prvom drive-in bioskopu u Novom Sadu, na Novosadskom sajmu, saopštili su organizatori.

Publika će tokom četiri dana na Novosadskom sajmu iz svojih automobila moći da isprati projekcije filmova „Sećanja Iz Italije“ (2020), „Martin Eden“ (2019), „Plesač“ (2016), „Audicija“ (2019), „DNK“ (2020), „Nezavisne“ (2020), „Ustav Republike Hrvatske“ (2016) i „Osećam se dobro“ (2018).

U Areni Sinepleks od 6. do 9. maja biće prikazani filmovi „Kapoteove trake“ (2019), „Zimske muve“ (2018), „Pavaroti“ (2019), „Liam Gallagher: As It Was“ (2019), dobitnik Oskara za najbolji strani film – „Još jedna tura“ (2020), „Šarl Aznavur“ (2019), „Neobični“ (2019) i „Noćna smena“ (2020).

Publika koja ne može da prisustvuje filmovima moći će da donira organizaciji NURDOR kupovinom humanitarne karte. Sve informacije i kompletna satnica projekcija dostupni su na Facebook stranici Drive-In For Life.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021 krajem avgusta

Objavljeno

on

Foto: Promo

Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021- Underwater film festival Neum 2021,  biće održan u Neumu, 27. i 28. avgusta.

Prvi dan Festivala podvodnog filma održaće se projekcije filmova u zvaničnoj konkurenciji, a drugi dan će se održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom „Podvodni svet“.

Festival podvodnog filma Neum će biti evropsko središte podvodnog filma, a sudeći prema podacima organizatora, filmovi stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Španije, Francuske, Italije, Holandije, Indije, Irana i drugih država.

Uslov za prijavu na Festival je da je film snimljen barem 50% vremena pod vodom, morem, jezerom, bazenom, rekom i sl.

Prvi Underwater film festival proglasiće: najbolji film festivala, najbolji BH podvodni film, najbolji eko film, najbolju muziku i najbolju kameru.

„Festival podvodnog filma Neum“ je specifičan po temi i formi koja je otvorena za sve kategorije stanovništva, kao i sve kategorije autora (od amatera do profesionalaca). Filmovi o podvodnom svetu inspirišu autore da produkcijom  filmova između ostalog podstaknu vlade, političare, ekologe na jači i intenzivniji angažman vezan za  očuvanje podvodnog sveta, morske flore i faune.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu