Connect with us

Filmovi

DOK Cinema DOB: Albertov put

Foto: Promo

U okviru ciklusa DOK Cinema DOB, u sredu, 26. aprila u 20 u sali Amerikana Doma omladine Beograda, biće održane projekcija i razgovor o filmu „Albertov put“.

  • Autor filma: PREDRAG BAMBIĆ, reditelj i direktor fotografije
  • Moderatorka: Jovana Nikolić, producentkinja
  • ALBERTOV PUT I Dokumentarni film I 57’ I 2013 I Srbija, SAD

EKIPA FILMA

Reditelj: Predrag Bambić, Scenaristi: Predrag Bambić i Petar Jakonić, Direktor fotografije: Predrag Bambić, Kompozitor: Petar Antonović, Montažer: Milan Jakonić, Producenti: Predrag Bambić, Ljiljana Bambić, Feti Dautović, Producentska kuća: Montage.

O FILMU

“Albertov put” je inspirativna priča o uspehu i ostvarenju “američkog sna”, ispričana kroz životni put Alberta Majera, legendarnog konstruktora filmskih kamera, koji je za svoja dostignuća dobio četiri Oskara, dva Emija i niz drugih značajnih nagrada. Albert Majer je rođen i odrastao u Perlezu u Banatu, a gotovo čitav radni vek je proveo u Los Anđelesu, u Kaliforniji, radeći u Panavižnu kao glavni konstruktor kamera, koje mnogi stručnjaci smatraju najboljim ikada napravljenim. U SAD je stigao preko Nemačke, kao izbeglica sa teritorije komunističke Jugoslavije u kojoj je teror, koji je trpeo posle II svetskog rata kao pripadnik Nemačke nacionalne manjine, bio od presudnog značaja da emigrira. “Albertov put” je priča o životu koji je pobedio smrt, priča o uspehu slavnog konstruktora, koji je sačuvao sposobnost opraštanja. Film je premijerno prikazan na FEST-u u Beogradu 2013. godine, i iste godine na festivalima Beldocs i CameraImage.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Umro glumac Rajan O’Nil

Printskrin YT

Američki glumac Rajan O’Nil umro je u 83. godini.

Glumac je umro juče, a vest je saopštio njegov sin Patrik O’Nil na Instagramu.

Rajan O’Nil se proslavio ulogama u filmovima „Ljubavna priča“ i „Beri Lindon“.

Bio je poznat i po vezi sa glumicom Farom Foset koja je umrla 2009.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu