Connect with us

Sport

Đere ispao u kvalifikacijama za Pariz

U GLAVNOM ŽREBU ĐOKOVIĆ I KRAJINOVIĆ

Imala je Srbija mogućnost da je trojica tenisera predstavljaju ove godine u glavnom žrebu Pariza. Nažalost, ta mogućnost nije iskorišćena današnjim porazom Lasla Đerea.

Eliminisao je naš teniser juče mnogo poznatijeg i bolje rangiranog Davida Gofana, da bi danas stao u finalu kvalifikacija protiv Švajcarca Marka Andrea Heslera – 7:6(5), 7:5!

Ne može Đere da kaže da je podbacio pošto je naleteo na bolje rangiranog protivnika (62. na listi, dok je Laslo 75.), ali je utisak da je i mogao bolje…

Naročito u prvom setu kada je imao čak šest brejk lopti i nijednu nije uspeo da iskoristi?! Istina, imao je i Švajcarac dve šanse da Srbinu oduzme servis.

Šteta, da je Đere iskoristio neku od brojnih prilika verovatno ne bismo gledali taj-brejk u prvoj deonici. Tamo je Hesler u pretposlednjem poenu stigao do mini-brejka i potom odservirao za vođstvo.

Tesno je bilo i u drugom setu. Obojica rivala su čuvala servise. S time da je situacija bila obrnuta u odnosu na prvu deonicu pa je sada Švajcarac imao više šansi da oduzme servis Đereu.

Nije se dao Laslo sve do završnice seta kada je poklekao. Iskoristio je Hesler pad koncentracije kod Đerea, uzeo je brejk, a potom lagano priveo meč kraju…

U glavnom žrebu turnira u Parizu Srbiju predstavljaju Đoković i Krajinović.

IZVOR – MERIDIAN SPORT

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Sajam sporta na opštini Savski venac

PRISUTNI PREDSTAVNICI GRADA BEOGRADA

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda u oviru Beogradskih sajmova sporta u DKC „Majdan“ održan je Sajam sporta Opštine Savski venac  u organizaciji Sportskog saveza Beograda, GO Savski venac  i Saveza sportova Savski venac.
Na Svečanom otvaranju manifestacije zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je istakla da će grad Beograd uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme kao i da budu uključena u sportske aktivnosti  koje doprinose njihovom razvoju. Inače, do kraja godine biće održano ukupno 17 Sajmova sporta. Sve opštine grada Beograda, imaće priliku da predstave sportove sa
njihovog teritorijalnog područja.
Naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović je izrazila zadovoljstvo brojem prisutne dece koji raste iz godine u godinu i izlagača koji predstavljaju prave vrednosti i pružaju priliku deci da se upoznaju sa sportom.
– Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama – rekao je Uroš Tripković zamenik predsednika opštine Savski venac u svom uvodnom obraćanju.
Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti bavljenja sportom u svakodnevnom životu dece i mladih. Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog brazreda sa Savskog venca. Zainteresovani posetioci su mogli da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, tenis. Školarci, koji ove godine uživaju na besplatnim takmičenjima koje organizuje Beogradska asocijacija za školski sport, su imali prilike da učestvuju u takmičenju „Između dve vatre“ i stalnom programu Sajmova sporta „Budi olimpijac“.
Najuspešnija u takmičenju „Budi olimpijac“ je bila ekipa OŠ“Vojvoda Mišić“ a za njima OŠ „Isidora Sekulić“ i OŠ „Radojka Lakić“. Sve tri ekipe su nagrađene sportskim rekvizitima. Učenik 4. razreda drugoplasirane ekipe OŠ „Isidora Sekulić“ Matija Radivojević rekao nam je da je uživao u sportu i igrama, naročito igri memorije „Budi olimpijac“. Iako trenira tenis već četiri godine, svidelo mu se što je mogao da proba i druge sportove na Sajmu i raduje se druženju sledeće godine.
Naredni Beogradski sajam sporta održaće se na opštini Zvezdara, u SRC „Olimp“ u subotu 30.10.2023. sa početkom u 10 sati, a najavljuje se i veliki spektakl na sajmu sporta SSAB na Trgu Republike, opštine Stari grad.
FOTO – GRAD BEOGRAD
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu