Povežite se sa nama

Informacione Tehnologije

Dizajner smislio rešenje za zavisnike od mobilnog telefona

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Južnokorejski industrijski dizajner osmislio je satirično rešenje za “smartphone zombije” koji ne mogu da se odvoje od ekrana sve dok se ne zabiju u zid ili neki drugi objekat.

Dizajner Paeng Min-vok razvio je robotsko “treće oko”, koje korisnici pametnih telefona mogu da stave na čelo i tako izbegnu povrede tokom kretanja.

Uređaj otvara prozirni kapak kada oseti da je korisnikova glava spuštena i okrenuta prema ekranu telefona. Kada je korisnik od prepreke udaljen jedan ili dva metra, uređaj odašilje zvučni signal upozorenja za nadolazeću opasnost.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacione Tehnologije

Ukida se roming u regionu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Od 1. jula ukida se roming u regionu. 

„Prvog jula će se desiti poslednja faza primene sporazuma o snižavanju cena rominga u regionu, odnosno o snižavanju tarifa u romingu na teritoriji Zapadnog Balkana. To pokriva Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, BiH i Severnu Makedonije“, kaže pomoćnik ministra za turizam, trgovinu i telekomunikacije Milan Dobrijević.

„Od 1. jula imamo status poput onoga koji imaju države članice EU za svoje građane. To znači da ćete minute poruke i data saobraćaj svog nacionalnog operatora moći koristiti i u mrežama drugih operatora po istim cenama“, objašnjava on.

„Sve se tretira kao nacionalni saobraćaj“, kaže Dobrijević i dodaje da korisnici ne moraju ništa da aktiviraju kako bi to zaživelo.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu