Connect with us

Fudbal

DFB platio odštetu sudiji Grefeu zbog diskriminacije

NEMAČKI DELILAC PRAVDE DOBIO NOVAC, ALI IPAK VIŠE NE MOŽE DA SUDI

Zanimljiva vest dolazi iz nemačkog fudbala.

Bivši fudbalski sudija Manuel Grefe dobio je spor protiv Nemačkog fudbalskog saveza koji mu je zabranio da nastavi da sudi zbog starosne granice.

Međunarodna fudbalska federacija je 2014. ukinula starosnu granicu za sudije na međunarodnim utakmicama. a pravila FIFA kažu da sudije starije od 45 godina i dalje mogu biti podvrgnuti dodatnim tehničkim procenama, kao i specifičnim lekarskim pregledima i testiranju sposobnosti od slučaja do slučaja.

Grefe, koji je važio za jednog od najpopularnijih sudija u Nemačkoj, nakon prošle sezone morao je da završi sudijsku karijeru, jer DFB više ne dopušta sudijama starijima od 47 godina da obavljaju svoje dužnosti.

DFB u svom pravilniku nema starosnu granicu, ali je to praksa koja se koristi godinama.

Grefe je iskoristio nepreciznost u pravilniku, žalio se, iako se čini da je suštinski izgubio proces.

DFB će 49-godišnjem Grefeu morati da isplati 48.500 evra odštete, ali ipak neće moći da nastavi sudijsku karijeru, odlučio je sud u Frankfurtu. Brojni igrači i fudbalski radnici zatražili su od nemačkog saveza da napravi izuzetak i dopusti Grefeu da nastavi da sudi. Uzalud, od toga neće biti ništa.

IZVOR – MERIDIAN SPORT / BETA / HINA

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fudbal

Milenković i Grujić veruju u prolaz na EP naredne godine

JOVIĆ NE IGRA ZBOG VIRUSNE UPALE RESPIRATORNIH ORGANA

Srpski reprezentativci Marko Grujić i Nikola Milenković su izneli svoja očekivanja pred početak evrokvalifikacija i vratili se na Svetsko prvenstvo u Kataru, gde “Orlovi” nisu ispunili očekivanja.

-Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za Evropsko prenstvo, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstva – rekao je Milenković.

Novu stranicu okrenuo je i Marko Grujić.

-Sigurno da smo svi očekivali više u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP – jasan je Grujić.

-Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo – ne ostavlja dilemu Grujić.

Usled povišene telesne temperature i nakon detaljnog medicinskog pregleda, napadaču Srbije Luki Joviću konstatovana je virusna upala respiratornih organa, zbog koje će uz odgovarajuću terapiju morati da miruje narednih pet do sedam dana.

Luka Jović, zbog svega navedenog, neće biti na raspolaganju selektoru A tima Draganu Stojkoviću.

Srbija u petak protiv Litvanije (20.45) počinje takmičenje u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, dok tri dana kasnije Orlove očekuje meč u Podgorici protiv Crne Gore.

FOTO – FSS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu