Povežite se sa nama

Kultura

Dela Jovana Matića u beogradskoj galeriji „Novembar“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Izložba „Zona obilovanja“ Jovana Matića svečano je otvorena juče u Galeriji Novembar.

Ovaj umetnik koji je diplomirao i magistrirao na odseku za keramiku na Fakultetu primenjene umetnosti, u novom opusu sklon jeeksperimentu sa materijalima i teksturama.

– Umetnost Jovana Matića nije etička fusnota -ističe istoričarka umetnosti Milica Grujić u katalogu. – Jednako senzualan ples oblika i formi, virtuozna estetska kanasta, koliko i drzak šamar društvenom ukusu, ona je tu da nas primora na razmišljanje. Da li nešto može da bude lepo ukoliko proizlazi iz zločinačkog čina? Odgovor je očigledan svakome ko se nađe pred jednom od nežnih, pastelnih, za promovisanje po socijalnim mrežama prikladnih, odranih životinjskih koža. Da, proizvodi mučenja, svedočanstva kolektivnog sebičluka i hronične globalne nesvesti mogu da budu prijatna za oko. Nema potrebe sakrivati šok i nevericu; na zapadu ništa novo.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu