Connect with us

Kultura

Del Arno Band u Festu 16. decembra

Del Arno bend / Foto: Vladimir Miloradović

Del Arno Band se nakon tri godine vraća u klub Fest u Zemunu, gde će nastupiti u petak, 16. decembra od 21 sat.

Prepun klub i vrhunsku atmosferu pamtimo i očekujemo uvek kada su njihovi nastupi u pitanju! DAB nam ovog puta dolazi i i sa nekim novitetima“ kažu iz kluba Fest.

U junu ove godine objavili su novi singl „Sunce“ koji je bio Hit nedelje na radiju 202, a najavljuje njihov novi album koji će biti objavljen sledeće godine.

Bend su osnovali braća Vladan i Jovan Matić još davne 1986. godine u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj “roots“ muzici i prvi je autorski rege bend na prostorima bivše Jugoslavije. Prvi nastup u Beogradu grupa je održala 1987. u klubu Akademija. Objavili su album “Igraj dok te ne sruše“ (1989), singl-vinil sa pesmama “Bi-Bap“ i “Putujem“ (1991), a sledeće godine i drugo studijsko izdanje pod nazivom “Godina majmuna“. Godine 1993. objavljuju dve nove pesme “Iza ugla” i “D.A.B. in DUB”, a 1995. sa potpuno obnovljenom postavom stiže album “Reggaeneracija“. Sredinom marta 2006. godine Del Arno je izdao album “Vreme vode“, a 2011, povodom svog 25-rođendana, grupa je objavila singl “Horoskop”. U maju 2017. godine Del Arno Band, zajedno sa Nemanjom Kojićem (Hornsman Coyote) objavljuje singl “Još uvek ima nade“.

U januaru 2019. godine objavili su album „Ako ne znaš šta da radiš“. Recenzije su ovaj album okarakterisale kao izdanje „koje će zagolicati slušne centre slušaoca, razigrati im srca, ali i stihovima o aktuelnim društvenim temama pokrenuti ih da razmisle o svemu što nas okružuje“.

Del Arno Band je u međuvremenu svirao na brojnim festivalima, u zemlji i regionu, sa velikanima regea.

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest po ceni od 1000 dinara. Na veče koncerta, cena ulaznice biće 1200 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu