Connect with us

Kultura

Dečija nedelja obeležava se i u Kladovu

Foto: Pixabay

Obrazovne i ustanove kulture u kladovskoj opštini su uz tradicionalno pokroviteljstvo lokalne samouprave, pripremile bogat program povodom obeležavanja „Dečije nedelje“.

Manifestacija se ove godine odvija od 3. do 7. oktobra pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“.

Programi povodom Dečije nedelje odvijaće se u predškolskoj ustanovi, osnovnim školama, kao i u biblioteci, a prema najavama organizatora tokom ove nedelje deca će biti u prilici da saznaju nešto više o dečijim pravima, druže se sa pesnicima, učestvuju u kreativnim radionicama.

Kladovski bibliotekati potrudili su se da i ovegodine pripreme raznovrstan program koji kako kažu, ima za cilj skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Ovogodišnji slogan „Šta detetu treba da raste do neba!?“ podseća nas da je razgovor sa decom izuzetno potreban kako bi unapredili njihov život i potrebe ali i umanjili upotrebu savremene tehnologije koja sve više razvija zavisnost – kažu u Biblioteci Kladovo.

Svakodnevno će se odvijati različiti programi od radionica do druženja sa piscima.

Programi kladovske Biblioteke tokom Dečije nedelje završavaju se u petak proglašenjem i dodelom nagrada najčitaocima 7. Letnjeg maratona koji je ova ustanova organizovala tokom leta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu