Connect with us

Kultura

Dečija nedelja obeležava se i u Kladovu

Foto: Pixabay

Obrazovne i ustanove kulture u kladovskoj opštini su uz tradicionalno pokroviteljstvo lokalne samouprave, pripremile bogat program povodom obeležavanja „Dečije nedelje“.

Manifestacija se ove godine odvija od 3. do 7. oktobra pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“.

Programi povodom Dečije nedelje odvijaće se u predškolskoj ustanovi, osnovnim školama, kao i u biblioteci, a prema najavama organizatora tokom ove nedelje deca će biti u prilici da saznaju nešto više o dečijim pravima, druže se sa pesnicima, učestvuju u kreativnim radionicama.

Kladovski bibliotekati potrudili su se da i ovegodine pripreme raznovrstan program koji kako kažu, ima za cilj skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Ovogodišnji slogan „Šta detetu treba da raste do neba!?“ podseća nas da je razgovor sa decom izuzetno potreban kako bi unapredili njihov život i potrebe ali i umanjili upotrebu savremene tehnologije koja sve više razvija zavisnost – kažu u Biblioteci Kladovo.

Svakodnevno će se odvijati različiti programi od radionica do druženja sa piscima.

Programi kladovske Biblioteke tokom Dečije nedelje završavaju se u petak proglašenjem i dodelom nagrada najčitaocima 7. Letnjeg maratona koji je ova ustanova organizovala tokom leta.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu