Povežite se sa nama

Kultura

Damir Urban novim albumom stavlja tačku na period stvaranja

Objavljeno

on

Muzičar Damir Urban je izjavio da njegov novi album „Lipanj, srpanj, kolovoz“ „stavlja tačku na jedan period stvaranja koji je bio iznimno snažno obojen vremenom pandemije“.

Urban je na svojoj fejsbuk strani naveo da naziv „simbolizuje protok vremena“, a da je album, objavljen onlajn pre nekoliko dana, „usmeren promišljanju sveta i svega oko nas“, i da predstavlja „pokušaj spašavanja naših malih života, posebno naše dece – dečjim pesmicama, odnosno uopšte upravo muzikom“.

„Lipanj, srpanj, kolovoz“, koji će biti objavljen 17. septembra i kao dvostruki CD, donosi devet pesama koje je Urban snimio sa svojim bendom Četvorka, kao i njegovih osam samostalnih, na drugom disku sa podnaslovom „Zapisi“, saopštio je izdavač Kroacija rekords.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu