Connect with us

Kultura

Dado & Dol Magic Crew  promovišu „Naživo iz teatra“ 28. novembra

Foto: Promo

Bend Dado & Dol Magic Crew  održaće promociju svog novog albuma „Naživo iz teatra“ u izdanju diskografske kuće  Multimedia Music, 28. novembra u 18.30 u Multimedia Music Record Store (Sremska 2).

Na promociji će govoriti članovi benda kao i direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović. Bend će te večeri i odsvirati nekoliko pesama u akustičnom aranžmanu i potpisivati diskove, koji će te večeri biti dostupni po promotivnoj ceni. .

Uz najavu beogradske promocije, bend je objavio i novi spot, za pesmu „Živ sahranjen“. „Spot je u producijskom smislu prekretnica ka boljem. Realizovan je u foto-video studiju „Studio 6111“ iz Subotice, a spot potpisuju Aleksandar Šećerov i Damir Vujković“ kaže bend i dodaje : „Pesma je inspirisana situacijama kada se sve vidi, ali svi ćutimo… kao da smo svi mi pomalo živi sahranjeni… Tekst pesme je bio inspiracija za scenario spota, odnosno, da se mi u pesmi koristimo znakovnim jezikom… Nije nam bilo lako naučiti znakovni jezi za potrebe spota, da budemo iskreni, ali eto uspeli smo zahvaljući tumaču za znakovni jezik Marini Bukvić iz Subotice. Pored toga, lepo je što znamo da, gledajući spot, mogu da nas razumeju i ljudi koji su gluvi, nagluvi, gluvonemi…“

Bend posle beogradske promocije planira promocije po drugim gradovima Srbije,  gde će koncertno predstavljati novi album, potpisivati diskove, družiti se sa publikom…. izvesno je da će sledeća promocija posle BG-a biti u Subotici, o detaljima kada dodje vreme…

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu