Connect with us

Kultura

„Coa Jazz Mothership“ vodi jam session u Kuglašu

Foto: Promo

U nedelju, 24.oktobra na četvrtom jam sessionu u klubu Kuglaš, nastupiće i voditi sešn Aleksandar Petrović kvartet – Coa Jazz Mothership.

Svake nedelje u Kuglašu novi program, koji će uključivati sve više muzičara.

Četvrto veče Kuglaš sešna vodi Aleksandar Petrović kvartet. Prvi set izvodiće se autorske kompozicije i originalni aranžmani, posle čega sešn će biti otvoren i svi su dobrodošli da se prikljuce.

Sastav čine: Aleksandar Petrović, Miljan Mitrović, Boris Sainović i Milos Grbatinić.

Aleksandar Petrović je jazz i funk gitarista koji živi u Beogradu gde je i odrastao i gde se i školovao. Završio je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof Vanje Kevresan i vec 10 godina svira u raznolikim sastavima po Beogradu, Srbiji i šire.

Lični izraz u jazz muzici počinje da stvara u saradnji sa prijateljima i mentorima i zajedničkim nastupima, inspirisan brojnim legendama jazz-a kao što su John Coltrane, Thelonious Monk, Charlie Parker, Ray Brown, Joe Henderson i drugi, ali i brojnim drugim velikanima muzike i umetnosti.

U Kuglašu u nedelju nastupa sa svojim dugogodišnjim prijateljima sa kojima će otvoriti session kroz kratko putovanje po stilovima koji imaju mesto u njegovoj ličnoj fioci. Od tradicionalnog do modernog, ovaj sastav ce pokušati da povede publiku na kratko putovanje kao uvertiru pred početak sessiona i dobrog zezanja!

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Zoran Knežević izabran za novog predsednika SANU

Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti izabrala je astronoma Zorana Kneževića za novog predsednika akademije SANU.

Knežević je dobio glasova 75 u odnosu na 33 svog protiv kandidata kompozitora Svetislava Božića.

Knežević je astronomiju diplomirao Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu 1972, magistrirao 1976. i doktorirao 1989. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu