Connect with us

Književnost

Čitajmo sa svojom decom: Pregršt novih naslova u Vulkančiću  

Foto: Promo

Za nezaboravan prvi susret sa knjigom i magične trenutke zabave, Vulkančić neumorno priprema nova izdanja za svoje najmlađe čitaoce.

Izbor knjiga uz koje odrastaju generacije obogatili smo još uzbudljivijim naslovima, punim čudesnih junaka, prelepih ilustracija, poučnih priča i aktivnosti, za sve radoznale devojčice i dečake i kreativne maštovnjake.

Zabavite se sa vašim mališanima uz ediciju Bajka slagalica i tri nova naslova! Knjige zanimljivog formata Tri praseta, Pinokio i Crvenkapa, za decu uzrasta od tri do pet godina, sadrže slagalice koje se mogu slagati unutar knjige ili izvan nje. Knjižice Vozila i mašine i Životinje iz edicije Strane raširite i u knjigu zavirite namenjene su deci koja počinju da istražuju i upoznaju svet oko sebe i idealne su za učenje prvih reči. Tu je i Knjiga slagalica: Gde žive životinje?, sa slagalicom na svakoj strani sa velikim delovima pogodnim za malene ruke.

Jedinstvene slikovnice sa lampom povešće mališane u bajkoviti svet čudesnih jednoroga, ljupkih ponija, neustrašivih dinosaura i fantastičnih zmajeva. U knjigama Istražite lampom: Jednorozi i poniji i Istražite lampom: Dinosauri i zmajevi čitav jedan magični svet pun boja i čarobnih slika čeka da ga vaš radoznalac otkrije tako što će kartonskom lampom pronalaziti zadate pojmove na svakoj sceni. Razmrdajte vijuge uz zabavne aktivnosti i druženje s jednorozima! Spojte tačkice, prođite kroz lavirinte i rešite zadatke, a zatim obrišite napisano i zabavljajte se iznova uz Moj piši-briši blok: Jednorozi.

Edicija Moja bojanka puna čarobnih jednoroga donosi brojne scene koje čekaju da ih vaš mališan ulepša svojim omiljenim bojama. Četiri nove knjige iz edicije Maštam i stvaramSvet životinja, Princezin dvorac, Gusarski brod i Svet jednoroga – sadrže vesele ilustracije i više od 200 nalepnica za ukrašavanje, što će najmlađe podstaći na kreativnost i priuštiti im sate dobre zabave.

Uz knjigu Otvorite prozorčiće i upoznajte svemir mališani će saznati koja je najveća planeta Sunčevog sistema, šta je Veliki prasak, kako se astronauti pripremaju za život van Zemlje, dok će pregršt informacija o uzgajanju voća i povrća, domaćim životinjama i poljoprivrednim mašinama pronaći u knjizi Otvorite prozorčiće i upoznajte farmu. Uz slikovnice obogaćene prelepim realističnim fotografijama Na selu, U divljini i Kućni ljubimci iz edicije Upoznajte životinje mališani će naučiti da prepoznaju domaće i divlje životinje, i to u njihovom prirodnom staništu.

U našem izboru našao se i najnoviji roman voljenog Džeronima Stiltona – Šerlokove avanture: Mačji potpis, za sve mališne koji su otkrili čudesni svet knjiga i željno iščekuju još jednu Stiltonovu avanturu. Pridružite se potrazi za mačkodlakom, koji se smuca po Mišingtonu i krade vredna umetnička dela, i pomozite Šerloku i njegovom pomoćniku u spasavanju mišingtonske umetnosti.

Najnovije edukativne knjige za decu, bojanke, dečje romane i interaktivne slikovnice potražite na sajtu vulkancic.rs i obradujte vašeg mališana.

Uživajte sa svojom decom u pričama koje će učiniti da naš svet izgleda drugačije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Rečnici pop ikona i junaka pop kulture – Vladimira Djurića Djure

Foto: Promo

Ovih dana u izdanju „Službenog glasnika“ pojavile su se dve knjige Vladimira Djurića Djure „Rečnik pop ikona“ i „Rečnik junaka pop kulture“ u okviru „Zlatne edicije“.

Ranije je Djurić u istoj ediciji objavio knjige „Nikola Tesla, Treći Rajh i vanzemaljci“, „Atlas bizarne geografije“ i „Vodič kroz novi talas“.  Rečnik ikona pop kulture bavi se ličnostima koje su oblikovale  moderni umetnički ukus. Ikone pop kulture od početka XX veka do danas inspirišu generacije stvaralaca i daju im duhovnu snagu za bolje kreacije. U ovom rečniku sabrani su umetnici iz raličitih delova sveta, premda ih najviše ima iz anglosaksonskog područja. Američka pop kultura, zahvaljujući Holivudu i moćnim medijima sa druge strane, napravila je mit od mnogih zvezda i njihovih stvaralaca. Od Merlin Monro preko Džemsa Dina do Breda Pita, holivudski glumci su postajali mitske ličnosti, a njihovi likovi prave pravcate ikone. Popularna kultura stvorila je nekoliko značajnih imena i na našim prostorima, kakavi su Arsen Dedić, Goran Bregovbić i Zdravko Čolić. Uzbudljive biografije slavnih ličnosti mogu istovremeno i da pouče i da zabave. Autor se potrudio da pronađe i poneku skrivenu tajnu iz njihovih originalnih života.

U knjizi „Rečnik junaka popularne kulture“ bavi se likovima koji su oblikovali ukus brojnih generacija do početka XXI veka. Dominiraju junaci američke pop tradicije upravo zbog moćne produkcije industrije snova zvane Holivud. Mnogi junaci su bili popularni u svetu književnosti, stripa, potom filma i televizije, te konačno kao junaci kompjuterskih igara. Od Miki Mausa do Bastera Drugarčine, od Akire do Lare Kroft, redjaju se zanimljivi pop heroji.  Junaci popularnih filmova, knjiga, stripova, video igara na početku novog milenijuma oblikuju našu novonastalu stvarnost. Tehnosvet je mnoge od takvih junaka prepoznao kao svoje pionire, a mnogi od njih su samo prosto sjajni heroji pop kulture. U ovoj knjizi autor se potrudio da prema sopstvenom ukusu prilagodi karaktere izmišljenih junaka širokoj publici. Uzbudljive priče o junacima popularne kulture uvek idu i uz biografiju njihovih kreatora. Nekada prosto malo znamo o svojim omiljenim junacima. Prilika je uvek da nešto novo saznamo o likovima iz mašte, koji su nam često ulepšavali živote.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu