Connect with us

Ostali Sportovi

Bronzana medalja mladim strelcima

U BORBI ZA BRONZU SRBIJA POBEDILA ITALIJU

Deseti mesec u godini je za srpsko streljaštvo počeo novom medaljom na međunarodnoj sceni.

Reprezentacija Srbije vazdušnom puškom osvojila je bronzano odličje na finalnom turniru Evropske lige mladih (strelci od 14 do 19 godina) održanom u Budimpešti.

Treće mesto u Evropi osvojili su: Aleksandra Havran, Anja Knežević, Ljiljana Cvetković, Aleksa Rakonjac, Veljko Janković, Uroš Aleksić.

Drugi takmičarski dan počeo je trećim kolom takmičenja po grupama. Srbija se sastala sa Ukrajinom. Obe ekipe su u prva dva kola zabeležile trijumfe. Ukrajinski mladi strelci su bili uspešniji, slavili sa 32:16 i Srbiju poslali u meč za bronzu, gde im je rival bila Italija.i

Srbiju su u meču za bronzu predstavljali Havranova, Rakonjac, Kneževićeva i Janković. Naš tim je pobedu obezbedio posle 19.serije, Italiju je savladao 84:68 i nastavio uspešnu nisku Srbije u Evropskoj ligi mladih.
Na prethodnom finalnom turniru, koji je održan 2019, takođe u Budimpešti, Srbija je bila treća.

FOTO I TEKST – SSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Strelci imali zapažen nastup u Budimpešti

POSLEDNJEG DANA TAKMIČENJA OSVOJENE DVE ZLATNE MEDALJE

Srpski strelci su osvajanjem medalja započeli, a na isti način završili učešće na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti.

Poslednjeg dana turnira osvojili su dve zlatne i jednu srebrnu medalju, pa se iz prestonice Mađarske vraćaju sa šest odličja.

Zorana Arunović je ubedljivo trijumfovala u takmičenju vazdušnim pištoljem. Dominirala je i u kvalifikacijama i u finalu, a u meču za zlato pobedila Mađaricu Saru Fabijan, ubedljivo – 16:4. Za Zoranu je ovo drugo zlato na ovogodišnjem OP Mađarske, jer bila je najbolja i prvog dana turnira.

Mlada Aleksandra Havran je trijumfovala vazdušnom puškom. Havranova je u finale ušla sa prve pozicije. U finalu je vodila veliku borbu za drugo mesto sa takmičarkom iz Španije Paulom Grande. Na kraju, Havranova je za svega 0,4 deseta dela kruga bila preciznija i plasirala se u meč za zlato sa Mađaricom Ester Mesaroš, nekadašnjom juniorskom prvakinjom Evrope. Havranova je u duelu za prvo mesto blistala i slavila pobedu 16:6.

U finale takmičenja puškom za žene plasirala se i Sanja Vukašinović i zauzela peto mesto.

Do medalje je došao i Duško Petrov, koji se okitio srebrom vazdušnim pištoljem. Naš reprezentativac je u duelu za zlato posle izjednačene borbe izgubio od Mađara Redečija, minimalnom razlikom (15:17).

Prvog dana turnira, Arunovićeva i Petrov su osvojili zlatne medalje, a Vukašinovićeva srebrnu.

FOTO – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu