Connect with us

Kultura

Boris Grebenščikov u Domu Omladine

Foto: Promo

Boris Grebenščikov i Grupa BG+ nastupiće u sredu, 25. januara u 20 sati u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Nakon rasprodatih koncerata u najrazličitijim delovima sveta i izlaska novog albuma grupe Akvarijum “Дом Всех Святых”, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, Boris Grebenščikov će prvi put nastupiti u Beogradu, na koncertu koji organizuje Art Akcenat.

U programu će se uz nove hitove naći i „akvarijumska“ klasika, čime se, prema rečima fanova i poklonika stvaralaštva Borisa Borisoviča iz različitih zemalja, na zadivljujuć način „sjedinjuju večnost i savremenost“.

Grupa Akvarijum je 2022. godine trebalo da proslavi 50 godina rada, međutim rat u Ukrajini je promenio planove i Akvarijum je prekinuo sve svoje turneje. Ali da svoje slušaoce ne bi u potpunosti ostavili bez muzike, napravljen je privremen partizanski sastav BG+.

BG+ čine: BG, Aleksandar Titov (bas), Brajan Finegan (flauta), Konstantin Tumanov (klavijature i harmonika), Lijam Bredli (bubnjevi), Andrej Surotdinov (violina), Gleb Grebenščikov (udaraljke). U ovom sastavu grupa je već obišla desetine zemalja širom sveta i nastupala u raznim mestima.

Članovi benda spremni su da nastavi svoju beskrajnu turneju, kako bi muzika, koliko je to u njenoj moći, zalečila rane nanete današnjim ludilom.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu