Connect with us

Književnost

Bestseler „Iskra u senkama“ u prodaji

Foto: Promo

Psihološki triler „Iskra u senkama“ autorke u usponu Stejsi Vilingam je briljantna priča o putovanju jedne žene iz užasne prošlosti ka savršenoj sadašnjosti i o onome što sudbina sa sobom nosi.

Upoznajte psihologa Kloi Dejvis, ćerku ozloglašenog serijskog ubice. U jezivom preokretu događaja od kojeg će vam krv uzavreti, kada u iznenadnom sudaru prošlosti i sadašnjosti nestane tinejdžerka koja je poslednji put viđena na njenoj klinici, bezbedan svet koji je Kloi gradila se ruši. Noćna mora je ponovo počela. Šta se desilo pre mnogo godina? Koja će se tajna sada otkriti? Kome Kloi može da veruje? Saznajte u romanu prepunom misterija, paradoksa i obrta – „Iskra u senkama“.

Kada je Kloi Dejvis imala dvanaest godina, šest tinejdžerki nestalo je u njenom malom gradu u Luizijani. Do kraja leta, njen rođeni otac priznao je zločine i zatvoren je doživotno, ostavljajući Kloi i ostatak porodice da se suoče sa istinom i nastave da žive sa posledicama ovog događaja.

Dvadeset godina kasnije, Kloi je psiholog u Baton Ružu i uskoro se udaje. Iako joj je sreća, za koju se tako naporno borila, konačno nadohvat ruke, ponekad oseća kao da nema kontrolu nad sopstvenim životom, baš kao njeni pacijenti, problematični tinejdžeri. Zato joj se, kada nestane lokalna tinejdžerka, a zatim još jedna, u misli vraća to zastrašujuće leto. Da li je paranoična što vidi sličnosti sa slučajevima iz svoje prošlosti koje zapravo i ne postoje, ili će po drugi put u životu uspeti da razotkrije ubicu?

„Knjiga koja spaja bujnu južnjačku gotiku, izuzetnu studiju karaktera, bolne porodične tragedije, napetu psihološku neizvesnost i – što je najbolje od svega – duboko ubedljivu misteriju. Izazovno i uzbudljivo.“ – A. Dž. Fin

Odmah po objavljivanju, knjiga je dospela na bestseler listu Njujork tajmsa. Oskarovka Ema Stoun otkupila je prava za TV adaptaciju ovog romana, koja će se emitovati na kanalu HBO.

Triler „Iskra u senkama“ potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” u SKC-u Kragujevac

Foto: Promo (BIGZ)

U petak, 29. septembra u 19 sati održaće se promocija knjige „Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” autora Uroša Milivojevića.

Na tribini u Kontakt galeriji SKC-a učestvuju autor knjige, istoričar Uroš Milivojević i muzejski savetnik Nenad Đorđević. Razgovor vodi Ana Štrbac, urednica obrazovnog programa SKC Kragujevac.

Ova knjiga koja žanrovski pripada popularnoj istoriografiji sadrži biografije osam žena, vladarki iz srpskih novovekovnih kuća Karađorđević i Obrenović iz prve polovine 19. veka. Biografije voždovice Jelene, kneginja Ljubice, Perside i Julije, kneginje i kraljice Natalije i kraljica Drage, Marije i Aleksandre prate odabrani, zanimljivi odlomci iz niza istorijskih izvora poput dnevnika, pisama, memoara i novinskih članaka, kao i kratki životopisi drugih značajnih ličnosti iz ovog razdoblja.

Koliko su ove žene – supruge moćnih srpskih vladara živele u njihovoj senci, da li su bile politički ambiciozne, da li su pratile i delile ponekad tešku sudbinu svojih odabranika, kakvo je bilo njihovo javno delovanje i koliko je njihov značaj i uticaj u savremenoj srpskoj istoriji neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovore, (pr)poručuju organizatori tribine iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu