Povežite se sa nama

Kultura

BES: Na periferiji ljudskosti, život je poslednji i prvi…

Objavljeno

on

BES / Foto: Bojan Hohnjec

Novosadska grupa BES objavila je i četvrti singl kao najavu albuma „Periferija ljudskosti“ koji će se naći u prodaji od 27. septembra.

Nakon prvog singla „Svetionik“ kojim je grupa BES najavila svoj dolazak na scenu, usledila su još dva, “Budi svoj” i “Krah”.

Sada je pred nama i četvrti singl po redu ove nove novosadske četvorke, pesma „Poslednji i prvi“ kao najava dugo očekivanog albuma “Periferija ljudskosti”.

BES / Foto: Bojan Hohnjec

Pesma je inspirisana  dečakom koji boluje od dvorfizma ali je ujedno posvećena i svim osobama sa posebnim potrebama i bilo kakvim smetnjama za funkcionisanje u svakodnevnom životu. Što se samog videa tiče, izbegli smo da banalizujemo temu pa smo uradili jedan “arti” video gde će ljudi moći na više načina da razmisle o temi i interpretiraju je u svojim glavama – kaže Saša Friš, gitarista grupe.

Video produkcija za ovu pesmu prepuštena je Silardu Antalu a spot za pesmu „Poslednji i prvi“ možete pogledati ovde:

Grupa BES nedavno se pojavila na srpskoj rok/metal sceni. Čine je muzičari prilično poznati publici na ovim prostorima koji su svoje iskustvo sticali sa bendovima kao što su Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Tales of Dark, Piknik , Armageddon i mnogi drugi.

BES / Foto: Bojan Hohnjec

Članovi benda BES su Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Andraš Išpan (bas) i Luka Jelisavčić (bubnjevi).

Njihov album prvenac „Periferija ljudskosti” na kojem se nalazi ukupno 11 pesama, biće objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu