Povežite se sa nama

Filmovi

Berlinale će 10. februara otvoriti film Fransoa Ozona

Objavljeno

on

Foto: Promo

Ovogodišnje, 72. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu (Berlinale) otvoriće 10. februara film „Peter von Kant“ francuskog reditelja Fransoa Ozona u kojem glumi Izabel Adjani (Isabelle).

Posebno smo srećni što možemo ponovo da poželimo dobrodošlicu Fransoa Ozonu i da njegovim filmom otvorimo“ festival, naveli su organizatori festivala, koji će biti održan od 10. do 16. februara.

Žirijem najvećeg evropskog filmskog festivala posle Kana i Venecije predsedavaće američki reditelj Najt Šjamalan (Night Shyamalan).

Festival će ove godine biti održan uglavnom sa fizičkim prisustvom zvanica, dok je prošlogodišnje izdanje bilo onlajn zbog epidemije korona virusa.

Zlatnog medveda je prošle godine dobio film „Baksuzno bubanje ili bezumni pornić“ (Bad Luck Banging or Looney Porn) rumunskog reditelja Radua Žude (Jude).

Medjunarodni filmski festival u Berlinu je osnovan 1951. a od 1978. godine redovno se održava svake godine i to u februaru.

Na festivalu u Berlinu dodeljuju se nagrade Zlatni medved za najbolji film, Gran pri žirija, kao i Srebrni medvedi za najboljeg reditelja, glumca, glumicu, scenario i filmsku muziku. Od 1992. na tom festivalu se dodeljuje nagrada Tedi za film koji se bavi tematikom LGBT populacije.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

„Memorija“ ekskluzivno na MojOFF platformi

Objavljeno

on

Foto: Promo

Najnoviji film miljenika kritike, tajlandskog reditelja Apičatponga Verasetakula, „Memorija“, od danas je premijerno dostupan na MojOFF platformi, kao i MojOFF Android aplikaciji.

Sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi, koja je dobila priliku da pokaže i svoje znanje španskog jezika, kritičari ovo ostvarenje opisuju kao hipnotišuće i intrigantno.

Foto: Promo

Film prati Džesiku (Tilda Svinton), Škotlanđanku koja živi u Kolumbiji i koju jedne noći budi teško opisiv eksplozivni zvuk. Ona od tada pati od nesanice, a kada ode u Bogotu u posetu svojoj sestri, upoznaje Ernana, montažera zvuka koji joj pomaže da reprodukuje bučan zvuk koji joj ne da mira.

On međutim nestaje bez traga i Džesika se pita da li su i Ernan i misteriozna buka samo plod njene mašte ili se ona kreće između dva sveta puna kontradiktornosti.

Foto: Promo

Pored Memorije, ekskluzivnu premijeru na MojOFF aplikaciji u februaru će imati i filmovi Benedeta i Konačna sloboda, ovogodišnji austrijski kandidat za Oskara za strani film.

Osim ova tri filma koji će biti dostupni korisnicima GOLD pretplate, još devet filmova sa 27. Festivala autorskog filma biće dostupno svim korisnicima MojOFF platforme: Povezi me, Ahedino koleno, 107 majki, Petrov u gripu, Opuštanje pesnica, Baksuzni seks ili luda pornografija, Jagnje, Dnevnici Atsugva i Pećina.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu