Connect with us

Kultura

Beogradska filharmonija otpočela jubilarnu sezonu

Foto: Marko Đoković

Beogradska filharmonija počela je novu sezonu, na kojoj slavi svoju stogodišnjicu, izvođenjem Simfonije broj tri Gustava Malera, koja je zaslužila višeminutne ovacije ispunjene dvorane Kolarčeve zadužbine.

Na čelu sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, Beogradska filharmonija je izvela najdužu simfoniju u standardnom koncertnom repertoaru sa više od 150 učesnika na bini Kolarca, pošto su im se pridružili ženski hor Kolegijum muzikum (Collegium musicum), dečiji hor Kolibri kao i mecosopran Viktorija Masi.

Prvi koncert u slavljeničkoj sezoni filharmonija je posvetila svom direktoru Ivanu Tasovcu (1966-2021), a na početku su muzičari izveli himnu „Bože pravde“, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu