Povežite se sa nama

Kultura

Beogradska filharmonija dobija svoj sladoled

Objavljeno

on

Foto: Promo (BGF)

Beogradska filharmonija je preko svojih društvenih mreža objavila poziv pratiocima da predlože sladoledni ukus koji ih podseća na Filharmoniju.

Povodom 13. juna, rođendana institucije, ljubitelji sladoleda i orkestra će moći da probaju novi ukus pod nazivom Beogradske filharmonije, koji će se nalaziti na repetoaru Moritz Eis sladoleda.

Traži se savršena harmonija sastojaka, jedinstvena simfonija ukusa, prava muzička poslastica! Pozivamo vas da u komentarima sa nama podelite koji sladoledni ukusi vas podsećaju na Beogradsku filharmoniju. Najinspirativnije kombinacije ući će u naš uži izbor, a možda baš vaša postane novi klasik na širokom repertoaru ukusa Moritz Eis sladoleda – objavljeno je na filharmonijskim mrežama.

U komentarima pratilaca, Filharmonija je dobila je niz veoma interesantnih predloga: “Kombinacija vanile – za virtuoznost i prefinjenost, čokolade – u ime otmenog muziciranja i marakuje – kao zvuk iskakanja iz konvencija u slobodu koji podseća na Beogradsku filharmoniju”. Pored ovog, publika je predložila brojne kombinacije ukusa, a u pobedničkom će svi moći da uživaju uskoro, povodom 98. rođendana orkestra.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu