Connect with us

Ostali Sportovi

Beograd dobio SP u odbojci za srednjoškolce

GLAVNA PREDNOST NAŠEG GRADA ISKUSTVO I DOBRA ORGANIZACIJA

Lepe vesti stižu iz Brisela, gde su održani sastanci Izvršnog odbora Svetske školske sportske federacije (ISF).

Jedna od tema bila je organizacija Svetskog prvenstva za srednjoškolce (dečaci i devojčice) za 2024.

Srpska delegacija je predstavila svoj projekat organizacije SP 2024. u Beogradu, posle čega su još dve države koje su želele da se kandiduju odustale.

-Naša glavna snaga su sjajno organizovani prethodni događaji u Beogradu. Kao član Izvršnog odbora istakao sam da glavni grad Srbije ima sjajnu infrastrukturu za velika sportska takmičenja, od dvorana do smeštajnih kapaciteta. Pričao sam i o velikoj podršci celokupnom sportu od strane predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. A svi znaju da smo bili sjajni domaćini 2016. godine kada smo organizovali Svetsko prvenstvo, takođe u odbojci. Dobili smo podršku svih članova borda i sada nam predstoje sastanci u Ministarstvu sporta i dobijanje saglasnosti za organizaciju takmičenja od strane Grada Beograda, OKS i SSS – istakao je Željko Tanasković.

Treba reći da je Srbija u ženskoj konkurenciji osvojila medalje na SP za srednjoškolce 2022. u Brazilu (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove), 2018. u Češkoj (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove) i 2016. u Srbiji (Sportska Gimnazija iz Beograda).

Beograd će na jesen (od 08. do 17. oktobra) biti domaćin Svetskog prvenstva u futsalu u konkurenciji srednjoškolaca, a organizator događaja je Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta i grada Beograda. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, ova takmičenja uz utakmice imaju i “Veče nacija”, koje podrazumeva organizovano predstavljanja država učesnika, gde je jedan dan posebno odvojen da učesnici na javnim prostorima pokažu običaje svoje zemlje, predstave nacionalnu kuhinju, običaje i kulturu države iz koje dolaze.

FOTO – SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT SRBIJE
A.K.

 

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Finale u igri Između dve vatre

POBEDNICI ŠKOLARCI IZ OŠ LAZAR SAVATIĆ

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti.

Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi Osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale.

Na kraju je OŠ Lazar Savatić u finalu slavila protiv OŠ Sanja Marinković iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju. Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole Karađorđe sa Voždovca, pobedom nad OŠ 1300 kaplara sa Zvezdare.

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricim delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

– Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima, ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje – istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta u planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda.

IZVOR I FOTO – BEOGRADSKA ASOCIJACIJA ZA ŠKOLSKI SPORT

A.K.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu