Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 039 – Mihailo i Mateja (Vreme čuda)

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gosti emisije su Mihailo i Mateja iz grupe Vreme čuda…

Sa njima smo pričali o Vremenu čuda i vremenima čuda… o počecima njihove ljubavi prema muzici… o ljubavi prema muzici… kakvi su bili muzički uticaji u njihovoj okolini kada su odrastali i šta su slušali kao mlađi… koliko je za bavljenje muzikomm u Srbiji važna podrška porodice… kako iz njihovog ugla funkcionišu mediji i njihov odnos prema rokenrolu i srodnim žanrovima… koliko u njihovoj gneraciji ima rokenrol bendova i publike… koliko sati dvevno vežbaju… šta je za njih bunt… koliko ih zanima politika… koliko na odnose u njihovoj generaciji utiče fizičko udaljavanje koje su izazvale društvene mreže i koliko je to u pandemiji pojačano… Koliko im znači fizičko izdanje albuma a koliko striming servisi… o džemovanju sa Saletom Sedlarom i upoznavanju sa Santanom… o domaćim i stranim muzičkim uzorima… o podršci starijih bendova mlađima… o albumu Vreme čuda… o željama za 2022.godinu…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu