Povežite se sa nama

Kultura

Belgrade Backstage Pass 038 – Katarina Popović Kale

Objavljeno

on

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gošća emisije je Katarina Popović Kale… pevačica, muzičar, radio voditelj…

Sa njom smo pričali o tome kada je, iako jako nežna, zapravo najglasnija i najopasnija… koliko je muzika bila deo njenog sveta dok je odrastala… kako se zvala njena prva gitara i kome je posvetila prvu pesmu koju je napisala… na kojoj muzici je odrastala i šta je naviše volela da sluša… kako je od muzičke škole i Krsmanovića otišla u rokenrol… kako je ušla u bend Etar, koliko joj je taj bend značio i razlozima zbog kojih je taj bend prestao da postoji…o turnejama sa ekipom 202…  o ženskim figurama u rokenrolu… o iskustvima u bekstedževima u Srbiji… o bini, koncertima i razmeni energije sa publikom…

O radu u školi Master Blaster, o klincima i načinu na kojima se sa njima radi… o muzici za decu…

O radosti i o tome koliko je važna a koliko nam u ovom vremenu fali…

O časovima pevanja, metodologiji  i najzanimljivijim učenicima sa ojima je radila… o glasu, pevanju… o tome koliko su ožiljci, bore i iskustvo važni za pravljenje muzike… o pisanju pesama i temama koje je najviše pokreću… o albumu na kojem radi i razlozima zbog kojih ga još nije završila…

O grupi Vrooom… O saradnji sa Miletom Kekinom… o Metropolisu i Rock radiju… o medijima…

O Dragani Mijatović, Gagi Lee…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu