Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 038 – Katarina Popović Kale

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gošća emisije je Katarina Popović Kale… pevačica, muzičar, radio voditelj…

Sa njom smo pričali o tome kada je, iako jako nežna, zapravo najglasnija i najopasnija… koliko je muzika bila deo njenog sveta dok je odrastala… kako se zvala njena prva gitara i kome je posvetila prvu pesmu koju je napisala… na kojoj muzici je odrastala i šta je naviše volela da sluša… kako je od muzičke škole i Krsmanovića otišla u rokenrol… kako je ušla u bend Etar, koliko joj je taj bend značio i razlozima zbog kojih je taj bend prestao da postoji…o turnejama sa ekipom 202…  o ženskim figurama u rokenrolu… o iskustvima u bekstedževima u Srbiji… o bini, koncertima i razmeni energije sa publikom…

O radu u školi Master Blaster, o klincima i načinu na kojima se sa njima radi… o muzici za decu…

O radosti i o tome koliko je važna a koliko nam u ovom vremenu fali…

O časovima pevanja, metodologiji  i najzanimljivijim učenicima sa ojima je radila… o glasu, pevanju… o tome koliko su ožiljci, bore i iskustvo važni za pravljenje muzike… o pisanju pesama i temama koje je najviše pokreću… o albumu na kojem radi i razlozima zbog kojih ga još nije završila…

O grupi Vrooom… O saradnji sa Miletom Kekinom… o Metropolisu i Rock radiju… o medijima…

O Dragani Mijatović, Gagi Lee…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Kokon“ 9. decembra

Jost Hering Filme / Foto: Jackie Baier

Film “Kokon” (Čaura) rediteljke Leoni Knikerdorf biće prikazan 9. decembra u 18.30 u Domu omladine Beograda, kao zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinke, dva partnerska filmska festivala.

Ovaj kompleksni coming of age film, o vrelom letu 2018. na Kotbuser Toru u Krojcbergu i prvim ljubavnim iskustvima četrnaestoogodišnje Lore, premijerno je prikazan na Berlinalu 2020. u programskoj sekciji Generacija. Topla i intimna ženska priča o prvom zaljubljivanju u multietničkom odnosno multikulturalnom urbanom miljeu pružiće nam temeljan uvid u proučavanje psihičkih, fizičkih i hormonalnih promena u pubertetu, koje nalikuju metamorfozi leptira, sa fantastičnom Lenom Urzendorfski u glavnoj ulozi. Ovaj film je specifičan u vizuelnom smislu, uz promenu formata koji označava odrastanje.

Rediteljka Leoni Knikerdorf napisala je i scenario za film, a u glavnim ulogama su Lena Urcendovski, Jela Haze, Lena Klenke, Elina Vildanova, i Anja Šnajder.

Film je osvojio brojna priznanja u Nemačkoj: Bavarsku filmsku nagradu 2021. u kategorijima najbolja mlada glumica (Farba Dieng) i najbolji mladi glumac (Julijus Ničkof); nagradu Festivala filmske umetnosti u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji 2021; nagradu za režiju Severnonemačke Radio-televizije, nagradu za glavnu ulogu (Farba Dieng i Julijus Ničkof) i nagradu publike. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi 2021. film je osvojio nagradu publike, a na New Faces Awards 2021 osvojio je priznanje za najbolji debitantski film.

Jedanaesto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, održaće se u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva“ biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom Acta, non verba, a tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu