Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 037 – Vlada Negovanović

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Vlada Negovanović, muzičar i producent.

Sa Vladom smo pričali o tome kako je zavoleo muziku i zbog čeka nije želeo da svira harmoniku kao njegov otac… kako je „primio kao manijak“ na gitaru, koliko je para imao u kasici kada je kupovao prvu gitaru i šta je slušao pre nego što je došao do rokenrola… koliko muzika pomaže u razvoju, koliko je bend porodica… kakav mu je bio prvi bend i na čemu su i gde svirali… koliko je muzičara sviralo u njegovoj generaciji… kako se nekad gledalo, kako se sada gleda i kako on gleda na žene u rokenrolu… ima li u Srbiji žena producenata… Kako je došlo do toga da svira sa Bajagom, Pilotima, Džetom i bendom Tunel, Dejanom Cukićem… i kako su izgledale te saradnje… o fazama razvoja i pada svake muzičke zvezde… O saradnji sa Brejkersima i Canetu…

O poslu producenta i načinu na koji on radi svoj posao… šta ga vodi i kako bira s kim će raditi… o tome kako je njegov posao izgledao nekad a kako izgleda sad i kako gleda na to što danas muzika može da se snima „kod kuće“… kako izgleda snimanje albuma u studiju… koliko producent treba da bude dobar psiholog da bi dobro radio svoj posao… sa kakvim muzičarima mu je posao najteži…

O rokenrolu na engleskom, u Srbiji…

Da li rokenrol umire…

O dogodovštinama iza bine, na putovanjima i koncertima….

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu