Povežite se sa nama

Kultura

Belgrade Backstage Pass 037 – Vlada Negovanović

Objavljeno

on

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Vlada Negovanović, muzičar i producent.

Sa Vladom smo pričali o tome kako je zavoleo muziku i zbog čeka nije želeo da svira harmoniku kao njegov otac… kako je „primio kao manijak“ na gitaru, koliko je para imao u kasici kada je kupovao prvu gitaru i šta je slušao pre nego što je došao do rokenrola… koliko muzika pomaže u razvoju, koliko je bend porodica… kakav mu je bio prvi bend i na čemu su i gde svirali… koliko je muzičara sviralo u njegovoj generaciji… kako se nekad gledalo, kako se sada gleda i kako on gleda na žene u rokenrolu… ima li u Srbiji žena producenata… Kako je došlo do toga da svira sa Bajagom, Pilotima, Džetom i bendom Tunel, Dejanom Cukićem… i kako su izgledale te saradnje… o fazama razvoja i pada svake muzičke zvezde… O saradnji sa Brejkersima i Canetu…

O poslu producenta i načinu na koji on radi svoj posao… šta ga vodi i kako bira s kim će raditi… o tome kako je njegov posao izgledao nekad a kako izgleda sad i kako gleda na to što danas muzika može da se snima „kod kuće“… kako izgleda snimanje albuma u studiju… koliko producent treba da bude dobar psiholog da bi dobro radio svoj posao… sa kakvim muzičarima mu je posao najteži…

O rokenrolu na engleskom, u Srbiji…

Da li rokenrol umire…

O dogodovštinama iza bine, na putovanjima i koncertima….

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu