Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 037 – Vlada Negovanović

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Vlada Negovanović, muzičar i producent.

Sa Vladom smo pričali o tome kako je zavoleo muziku i zbog čeka nije želeo da svira harmoniku kao njegov otac… kako je „primio kao manijak“ na gitaru, koliko je para imao u kasici kada je kupovao prvu gitaru i šta je slušao pre nego što je došao do rokenrola… koliko muzika pomaže u razvoju, koliko je bend porodica… kakav mu je bio prvi bend i na čemu su i gde svirali… koliko je muzičara sviralo u njegovoj generaciji… kako se nekad gledalo, kako se sada gleda i kako on gleda na žene u rokenrolu… ima li u Srbiji žena producenata… Kako je došlo do toga da svira sa Bajagom, Pilotima, Džetom i bendom Tunel, Dejanom Cukićem… i kako su izgledale te saradnje… o fazama razvoja i pada svake muzičke zvezde… O saradnji sa Brejkersima i Canetu…

O poslu producenta i načinu na koji on radi svoj posao… šta ga vodi i kako bira s kim će raditi… o tome kako je njegov posao izgledao nekad a kako izgleda sad i kako gleda na to što danas muzika može da se snima „kod kuće“… kako izgleda snimanje albuma u studiju… koliko producent treba da bude dobar psiholog da bi dobro radio svoj posao… sa kakvim muzičarima mu je posao najteži…

O rokenrolu na engleskom, u Srbiji…

Da li rokenrol umire…

O dogodovštinama iza bine, na putovanjima i koncertima….

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Kokon“ 9. decembra

Jost Hering Filme / Foto: Jackie Baier

Film “Kokon” (Čaura) rediteljke Leoni Knikerdorf biće prikazan 9. decembra u 18.30 u Domu omladine Beograda, kao zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinke, dva partnerska filmska festivala.

Ovaj kompleksni coming of age film, o vrelom letu 2018. na Kotbuser Toru u Krojcbergu i prvim ljubavnim iskustvima četrnaestoogodišnje Lore, premijerno je prikazan na Berlinalu 2020. u programskoj sekciji Generacija. Topla i intimna ženska priča o prvom zaljubljivanju u multietničkom odnosno multikulturalnom urbanom miljeu pružiće nam temeljan uvid u proučavanje psihičkih, fizičkih i hormonalnih promena u pubertetu, koje nalikuju metamorfozi leptira, sa fantastičnom Lenom Urzendorfski u glavnoj ulozi. Ovaj film je specifičan u vizuelnom smislu, uz promenu formata koji označava odrastanje.

Rediteljka Leoni Knikerdorf napisala je i scenario za film, a u glavnim ulogama su Lena Urcendovski, Jela Haze, Lena Klenke, Elina Vildanova, i Anja Šnajder.

Film je osvojio brojna priznanja u Nemačkoj: Bavarsku filmsku nagradu 2021. u kategorijima najbolja mlada glumica (Farba Dieng) i najbolji mladi glumac (Julijus Ničkof); nagradu Festivala filmske umetnosti u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji 2021; nagradu za režiju Severnonemačke Radio-televizije, nagradu za glavnu ulogu (Farba Dieng i Julijus Ničkof) i nagradu publike. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi 2021. film je osvojio nagradu publike, a na New Faces Awards 2021 osvojio je priznanje za najbolji debitantski film.

Jedanaesto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, održaće se u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva“ biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom Acta, non verba, a tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu