Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 036 – Marko Ristić

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Marko Ristić… fotograf, nekadašnji radio voditelj, muzički novinar, urednik Nocturne i Hardwired magazina, oficijelni fotograf Goblina i menadžer benda Ritam nereda.

Sa Markom smo pričali o tome kada je i kako zavoleo radio i kako su izgledali njegovi počeci na Radiju Obrenovac… kako je otišao na televiziju i koliko mu je značilo to iskustvo sa kamerom…

Kako je „uleteo“ u Nocturne magazin i počeo da se bavi pisanim novinarstvom… sa kojim velikim svetskim bendovima je radio intervjue… o muzičkim recenzijama… o Hardwired magazinu i o tome kako funkcionišu mediji danas i koliko ima smisla održavati magazin orijentisan na rokenrol…

Kako je počeo da se bavi fotografijom… kako su nastali „Zamrznuti tonovi“… od koga je pozajmljivao aparat i kako je shvatio da je koncertna fotografija nešto čime želi da se bavi… kako je učio pravila kojih svaki fotograf treba da se drži da bi dobro radio svoj posao i koja su to pravila… šta je za njega najbitniji momenat i vodilja kada su koncertne fotografije u pitanju… kako posao koncertnog fotografa funkcioniše ovde a kako u inostranstvu… šta je bitno da zna, vidi i nauči svaki fotograf koji je angažovan kao oficijelni fotograf festivala… Koliko mu je značilo dugogodišnje iskustvo kao oficijelnog fotografa Goblina… koliko mu je oduvek bilo bitno da zaštiti svoje autorsko delo, koliko zakon štiti fotografa i kakva su njihova prava u Srbiji… o izložbama…

Kako je došlo do saradnje sa Ritmom Nereda… kako je uz njih naučio posao menadžera… koliko mu je taj bend posao a koliko porodica… o dinamici bekstejdža, prijateljstvima koja je stekao u tom prostoru, fanovima…

Kako mu je Goran Bare zagrizao objektiv… i zašto je ljubav najvažnija stvar na svetu….

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu