Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 036 – Marko Ristić

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Marko Ristić… fotograf, nekadašnji radio voditelj, muzički novinar, urednik Nocturne i Hardwired magazina, oficijelni fotograf Goblina i menadžer benda Ritam nereda.

Sa Markom smo pričali o tome kada je i kako zavoleo radio i kako su izgledali njegovi počeci na Radiju Obrenovac… kako je otišao na televiziju i koliko mu je značilo to iskustvo sa kamerom…

Kako je „uleteo“ u Nocturne magazin i počeo da se bavi pisanim novinarstvom… sa kojim velikim svetskim bendovima je radio intervjue… o muzičkim recenzijama… o Hardwired magazinu i o tome kako funkcionišu mediji danas i koliko ima smisla održavati magazin orijentisan na rokenrol…

Kako je počeo da se bavi fotografijom… kako su nastali „Zamrznuti tonovi“… od koga je pozajmljivao aparat i kako je shvatio da je koncertna fotografija nešto čime želi da se bavi… kako je učio pravila kojih svaki fotograf treba da se drži da bi dobro radio svoj posao i koja su to pravila… šta je za njega najbitniji momenat i vodilja kada su koncertne fotografije u pitanju… kako posao koncertnog fotografa funkcioniše ovde a kako u inostranstvu… šta je bitno da zna, vidi i nauči svaki fotograf koji je angažovan kao oficijelni fotograf festivala… Koliko mu je značilo dugogodišnje iskustvo kao oficijelnog fotografa Goblina… koliko mu je oduvek bilo bitno da zaštiti svoje autorsko delo, koliko zakon štiti fotografa i kakva su njihova prava u Srbiji… o izložbama…

Kako je došlo do saradnje sa Ritmom Nereda… kako je uz njih naučio posao menadžera… koliko mu je taj bend posao a koliko porodica… o dinamici bekstejdža, prijateljstvima koja je stekao u tom prostoru, fanovima…

Kako mu je Goran Bare zagrizao objektiv… i zašto je ljubav najvažnija stvar na svetu….

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu