Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 032 – Katarina Epštajn

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gošća emisije je Katarina Epštajn, radio voditelj i autor emisije Pop karusel na Radio Beograd 1.

Sa Katarinom smo pričali o tome kako se zaljubila u radio, medij koji joj je obeležio život… koliko je od malih nogu volela muziku, kako joj je protekao period proveden u muzičkoj školi ali i na fakultetu muzičkih umetnosti… od koga je najviše učila posao… koliko su roditelji i vaspitanje uticali na to da ona krene radijskim putem kojim je krenula…  prve ploče koje je dobila i kupila i šta je najviše volela da sluša i zbog čega…

Koliko se i kako u Jugoslaviji i Beogradu slušala i analizirala muzika, koliko smo bili u toku sa svetskim muzičkim tokovima i koliko smo muzički talentovan narod… kako su izgledali njeni profesionalni počeci, najpre na televiziji, radiju 101 a zatim i na Radio Beograd 1… kako je izgledao rad sa Ljubom Ninkovićem…  koliko su i starije i mlade zbunile promene u post tehnološkoj eri u kojoj živimo… koliko se radio kao medij prilagodio i koliko treba da se prilagodi modernom vremenu da bi opstao… koliko se mladi ljudi danas interesuju za rad na radiju i kako vide taj medij… kako mediji danas funkcionišu…

Kako gleda na pop kulturu i koliko proučava moderne muzičke žanrove koji su danas popularni… zašto nikada u emisiji nikad nije emitovala ni jednu Madoninu pesmu… na koji način je kroz karijeru pomogla razvoju domaće scene…

O intervjuima koje je uradila u toku karijere i velikim i malim muzičarima koje je sretala… o festivalima, o Eurosonic-u…

Odakle crpi pozitivnu energiju kojom zrači…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Festival „Vila” – Jedinstveno iskustvo na Fruškoj gori

Foto: Promo

U slavu velike srpske heroine prošlosti, pesnikinje, gitaristkinje, novinarke i borkinje Milice Stojadinović Srpkinje, od 3. do 5. juna publika će imati priliku da uživa u bogatom kulturnom programu porodičnog festivala „Vila”.

Festival se održava u jedinstvenom ambijentu Fruške gore u Vrdniku (Fruške Terme Resort), gde je Milica provela veći deo svog detinjstva.

Ovaj jedinstveni festival se održava prvi put, i to u okviru programskog luka „Heroine”, a ujediniće lokalne i svetske umetnice, heroine današnjice, kroz širok spektar muzičkih, pozorišnih i vizuelnih predstava, radionica i gastronomskih događaja.

Koncerti…

Od sevdalinki praćenih klasičnim instrumentima, preko popa, do metal muzike – „Vila” će u Vrdnik dovesti gotik vilu Tarju Turunen, vile klasične muzike –  violinistkinju Simon Lamsmu koja nastupa sa orkestrom Kamerata Novi Sad i violistkinju Tabeu Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny from Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar, Kaliopi, Amiru Medunjanin uz Vojvođanski simfonijski orkestar, koje će nastupima doprineti bajkovitoj festivalskoj atmosferi.

Radionice, predstave, kniževni događaji…

Heroine čiji se glas daleko čuje, Anica Dobra i Nataša Miljković, čitaće deci bajke i ispričati stare priče u novom ruhu. Osim toga, program za najmlađe obuhvatiće niz radionica, plesnih predstava, književne događaje, koje će deci ulepšati prvi junski vikend.

Posetioci će imati priliku da uživaju i u teatru jer će Nataša Ninković i Zoran Cvijanović igrati predstavu „Prah”, u režiji mladog priznatog reditelja Veljka Mićunovića.

Filmski program…

Trodnevni filmski program pod vedrim nebom zabaviće i decu i odrasle, te će između ostalih, biti prikazan i jedan od filmova koji je u poslednje vreme pobrao sve simpatije publike –  „Leto kad sam naučila da letim”, rađen prema knjizi Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Andrića.

Dečiji kutak obuhvatiće poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija, puštanja zmajeva na vetru i bacanja lakih aviončića bez motora, uz animatore koji će decu sve vreme voditi kroz igre. Najmlađi će razvijati različite intelektualne, motoričke, socijalne, čak i emotivne sposobnosti u okviru radionice „Oblutak” za koju je zadužena Dunja Šašić, potvrđena ekspertkinja u kreativnom radu sa decom. Dečiji program upotpuniće i Rok kamp za devojčice.

Zona „Velikog hlada“…

Dok mališani uživaju u svojim aktivnostima, osmišljena je zona „Velikog hlada”, koja se prostire na čak 400 kvadratnih metara, gde će roditelji uživati u pravom izletu, pikniku i atmosferi garden-partija. Biće postavljena i zona sa hranom, kao i toaleti sa tekućom vodom. Takođe, u blizini je i bazar sa 20 štandova, na kojima će se prodavati fina domaća hrana, vino, nakit i odeća domaćih kreatora, prirodna kozmetika i slični proizvodi. Ove zone upotpunjuju porodični događaj i formiraju kutak u kom svako može pronaći nešto za sebe.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu