Povežite se sa nama

Kultura

Belgrade Backstage Pass 031 – Ksenija Kuljača

Objavljeno

on

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gošća emisije je pevačica i vocal coach Ksenija Kuljača.

Sa Ksenijom smo pričali o tome kakve su predrasude o pevačicama i koliko je teško biti žena u muzičkom poslu na Balkanu… da li je lakše ili teže biti u vezi/braku sa osobom koja je u istom tom (muzičkom) svetu… kolika je predsrasuda da muzičari vode „luđi“ život od ljudi koji se bave drugim poslovima… gde leži snaga jedne žene… o albumu Snaga i porukama koje nose njene pesme… o uticaju „crne“ muzike na njen život i rad…

Kako je izgledao njen muzički put… šta misli o pevačkim takmičenjima… o medijima i nedostatku prostora za autorsku muziku… o starim i novim hitovima… o live izvođenju nove muzike koja je sada najpopularnija među mladima… koliko će i da li će na svetskom nivou pandemija uticati na promene u muzici i može li se bez (live) muzike… kako funkioniše rad sa mladim ljudima a kako sa početnicima drugih generacija… šta ona smatra da je najvažnije da ih kao vocal coach nauči… koliko je deci muzika važna za razvoj… koliko je i pevačima i „običnim“ ljudima važno da nauče da dišu…

Koliko je važno da se u muzici bavimo onim što volimo… koliko joj je bilo važno da od pratećeg vokala i cover izvođača ode u autorski rad… koliko je drugačije snimati prateće vokale za druge izvođače i snimati svoje pesme…

Šta joj je bitno kada snima u studiju i a kakvim ljudima najviše voli da radi…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Slavni dr Džordan B. Piterson u Beogradu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Svetski popularni motivacioni govornik i psiholog, Kanađanin dr Džordan B. Piterson, u sklopu svoje velike turneje, nastupiće 15. juna 2022. u 20.30 u beogradskoj Kombank dvorani.

Piterson je bestseler autor koji je slavu stekao zahvaljujući knjizi “12 pravila života: protivotrov haosu“ (2018), i na osnovu njenog međunarodnog uspeha počeo da drži seminare po celom svetu. Čuveni profesor kliničke psihologije u ovom delu govori o poznatim problemima, ali na jedinstven, neretko i duhovit način. U martu 2021. objavio je nastavak ove knjige, “Izvan reda: 12 dodatnih pravila za život“.

Dr Piterson je za kratko vreme uticao na ogroman broj ljudi. Na svom Youtube kanalu ima više od 4,3 miliona pretplatnika, pa mnogi kažu da uživa status rok zvezde. Knjiga o 12 životnih pravila prodata je u više od pet miliona primeraka, i dugo je bila prva na listama i u SAD i u Kanadi. Na njegov rad, način razmišljanja i shvatanje sveta najveći uticaj imaju Dostojevski i Karl Jung. Objašnjavajući ljudsko ponašanje, dr Piterson se, poput Junga, koristi mitovima i religijom, smatrajući da se tu nalaze temelji filozofije današnje zapadne kulture.

Dr Džordan B. Piterson je diplomirao političke nauke i psihologiju, koju je i doktorirao na univerzitetu Mc Gill u Montrealu. Zajedno sa studentima i kolegama objavio je stotine naučnih radova. Redovno drži predavanja velikim advokatskim kancelarijama, privatnim kompanijama i lekarima. Dr Piterson je pomogao mnogim ljudima koji se bore sa depresijom, anksioznošću i šizofrenijom. Neretko kontroverzan, misteriozan, dr Džordan B. Piterson je, po mnogima, među planetarno najinteresantnijim ličnostima današnjice.

Ulaznice za dr Pitersonov nastup 15. juna 2022. u Kombank dvorani koštaju 4.500, 7.000 i 10.000 dinara i mogu se nabaviti putem Tiketsa i na blagajni dvorane od 3. decembra u 10.00 časova.

Pretprodaja je počela juče putem  sajta www.tickets.rs i njihove prodajne mreže širom Srbije. Cene karata u pretprodaji će biti 3.500, 6.000 i 9.000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu