Povežite se sa nama

Kultura

Belgrade Backstage Pass 030 – Vladan Vučković Paja

Objavljeno

on

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Vladan Vučković Paja, gitarista, kompozitor, aranžer, multiinstrumentalista…

Objavio je 11 studijskih albuma pored toga što je svirao i sa drugima, između ostalog i sa Zdravkom Čolićem preko dve decenije.

Sa Pajom smo pričali o tome kako su izgledali njegovi muzički počeci u Boru u kom je rođen, o prelasku u Beograd, i kako je došlo do toga da završi Ekonomski fakultet… kako je izgledao razvoj muzičara u doba Jugoslavije… koliko je u muzici važna disciplina… kako su izgledali njegovi svirački počeci u Zemunu i koliko su mu značili Magnum i Fest… kako je „skidao“ pesme grupe Leb i Sol sa gramofona… o prvim gitarama, o opremi generalno i tome koliko je ona važna za svirača… ko se nalazi na njegovoj top 10 listi gitarista i zbog čega… Koliko se razlikuje rad na autorskoj muzici od rada u nečijem bendu… Koliko je Kornelije Kovač uticao na njegovu muzičku karijeru…

Kako je izgledao i izgleda rad sa Zdravkom Čolićem… zašto 23 godine rada u njegovom bendu nisu uspele da ga odvrate od autorke muzike… kako ga je upoznao i kako su izgledali prvi nastupi sa njim… kako zaista igleda rad sa najvećom balkanskom zvezdom… o najinteresantnim događajima sa turneja… kakav je on a kakav Zdravko u bekstejdžu… šta je naučio od njega i od rada sa njim… o rajder listama…

Koliko je teško u današnje vreme biti muzičar… kako je upoznao Stinga i koliko mu je susret sa njim bio važan u životu…

O njegovom autorskom radu i planovima…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Slavni dr Džordan B. Piterson u Beogradu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Svetski popularni motivacioni govornik i psiholog, Kanađanin dr Džordan B. Piterson, u sklopu svoje velike turneje, nastupiće 15. juna 2022. u 20.30 u beogradskoj Kombank dvorani.

Piterson je bestseler autor koji je slavu stekao zahvaljujući knjizi “12 pravila života: protivotrov haosu“ (2018), i na osnovu njenog međunarodnog uspeha počeo da drži seminare po celom svetu. Čuveni profesor kliničke psihologije u ovom delu govori o poznatim problemima, ali na jedinstven, neretko i duhovit način. U martu 2021. objavio je nastavak ove knjige, “Izvan reda: 12 dodatnih pravila za život“.

Dr Piterson je za kratko vreme uticao na ogroman broj ljudi. Na svom Youtube kanalu ima više od 4,3 miliona pretplatnika, pa mnogi kažu da uživa status rok zvezde. Knjiga o 12 životnih pravila prodata je u više od pet miliona primeraka, i dugo je bila prva na listama i u SAD i u Kanadi. Na njegov rad, način razmišljanja i shvatanje sveta najveći uticaj imaju Dostojevski i Karl Jung. Objašnjavajući ljudsko ponašanje, dr Piterson se, poput Junga, koristi mitovima i religijom, smatrajući da se tu nalaze temelji filozofije današnje zapadne kulture.

Dr Džordan B. Piterson je diplomirao političke nauke i psihologiju, koju je i doktorirao na univerzitetu Mc Gill u Montrealu. Zajedno sa studentima i kolegama objavio je stotine naučnih radova. Redovno drži predavanja velikim advokatskim kancelarijama, privatnim kompanijama i lekarima. Dr Piterson je pomogao mnogim ljudima koji se bore sa depresijom, anksioznošću i šizofrenijom. Neretko kontroverzan, misteriozan, dr Džordan B. Piterson je, po mnogima, među planetarno najinteresantnijim ličnostima današnjice.

Ulaznice za dr Pitersonov nastup 15. juna 2022. u Kombank dvorani koštaju 4.500, 7.000 i 10.000 dinara i mogu se nabaviti putem Tiketsa i na blagajni dvorane od 3. decembra u 10.00 časova.

Pretprodaja je počela juče putem  sajta www.tickets.rs i njihove prodajne mreže širom Srbije. Cene karata u pretprodaji će biti 3.500, 6.000 i 9.000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu