Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 026 – Strahinja Cerovina i Saša Friš (BES)

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gosti emisije su članovi grupe BES, pevač Strahinja Cerovina i gitarista Saša Friš…

Kroz ozbiljno-neozbiljnu i opuštenu priču, sa njima smo popričali o nastanku i uzrocima nastanka BES-a… o pesmama sa albuma i ciljevima… o različitim vrstama besa… o domaćoj muzičkoj sceni i publici… koja je razlika između novog benda i mladog benda… da li mladi ljudi raguju na zvuk kojim se oni bave… zašto su na albumu ostavili „gomilu“ grešaka… koliko je važno biti svoj i snimati svoju muziku… koliko je bitna ekipa sa kojom se svira i putuje…

O poreklu biljke vinjak… o razlici između nemačkog i austrijskog izgovora nemačkog jezika… o Novom Sadu…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Pikasova slika „Žena sa satom“ na aukciji, cena i do 120 mil USD

Pixabay

Jedno od remek-dela Pabla Pikasa, „Žena sa satom“ (1932), koje predstavlja jednu od saputnica i muza španskog umetnika, francusku slikarku Mari-Terez Valter, moglo bi da bude prodato za 120 mil USD na aukciji u novembru, saopštila je kuća Sotbi.

Ta slika pripada bogatoj Njujorčanki Emili Fisher Landau, koja je umrla ove godine sa 102 godine.

Ona takođe poseduje kolekciju dela Džaspera Džonsa, Vilema de Kuninga, Marka Rotka i Endija Vorhola koja će biti ponuđena na aukciji 8. i 9. novembra za jesenju sezonu rasprodaje umetničkih dela u Njujorku.

Aukcijska kuća Sotbi nedavno je saopštila da računa na „više od 400 mil USD“ prodaje ove kolekcije, od čega više od četvrtine za „Ženu sa satom“.

Slika iz 1932. godine dolazi iz Pikasovog perioda „godina čuda“ (annus mirabilis).

Mari-Terez Valter (1909-1977) bila je Pikasova „zlatna muza“, koju je upoznao 1927. u Parizu kada je bio oženjen rusko-ukrajinskom balerinom Olgom Hohlovom.

Pablo Pikaso (1881-1973) ostaje jedan od najuticajnijih i najplodnijih umetnika u modernoj umetnosti, koji mnogi smatraju genijem.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu