Povežite se sa nama

Kultura

Belgrade Backstage Pass 025 – Vladimir Stakić

Objavljeno

on

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je Vladimir Stakić, novinar. Nekada muzički novinar i kritičar koji je uradio intervjue sa ključnim likovima sa domaće i regionalne scene, a poslednjih decenija ribolovac i novinar u jednom potpuno drugačijem svetu.

Sa Vladimirom smo pričali o njegovim počecima te razlici u funkcionisanju novinarstva tada i sada… zašto se sve danas u tom poslu svodi na copy/paste… koliko je realno očekivati da se najkvalitetniji segmenti tog posla ispoštuju i danas… koliko su za to krivi novinari, koliko urednici a koliko priroda posla… kako se slušala muzika u vreme kada je on počinjao i koliko promene u tom svetu utiču i na publiku na promene u novinarskom poslu… kako biti drugačiji u copy/paste vreme…

Koliko novi načini komunikacije i dobijanja informacija utiču na razvoj ljudskog mozga… da li mediji mogu i treba da kroje ukus publike ili publika diktira ono što mediji rade… o muzičarima sa kojima je sarađivao i muzičkoj sceni koja je obeležila prostor bivše Jugoslavije… koliko rokenrol može da promeni… o Azri i Štuliću… o Delči, Rambu, Čorbi, Jelićima, Idolima, Dugmetu, Oktobru… o koncertnom Beogradu njegovog vremena… o intervjuima koje je radio i koje nije uradio… o pecanju…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu